Un restaurant din București, închis și amendat de ANPC din cauza neregulilor, și-a reînceput activitatea după rezolvarea neregulilor

24 sept. 2022
9157 Afișari
Un restaurant din București, închis și amendat de ANPC din cauza neregulilor, și-a reînceput activitatea după rezolvarea neregulilor
Un restaurant din București, închis și amendat de ANPC din cauza neregulilor, și-a reînceput activitatea după rezolvarea neregulilor. Sursa foto: News.ro

Un restaurant aflat în Sectorul 3 al Capitalei a fost redeschis după ce a rezolvat problemele descoperite de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor în urma controalelor. Conducerea localului, care a fost sancționată cu 30.000 de lei și cu închiderea temporară a unității, a rezolvat deficiențele în cel mai scurt timp posibil astfel că activitatea a putut fi reluată.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis vineri un comunicat de presă prin care a prezentat situația restaurantului Trattoria Monza din Sectorul 3 al Capitalei, unitate gestionată de operatorul economic Max Estate SRL. Astfel, controalele efectuate în această unitate au scos la iveală o serie de nereguli, care au dus la aplicarea de amenzi în valoare de 30.000 de lei, la oprirea de la comercializare a circa 145 de kilograme de produse alimentare cu valoare de 4.400 de lei și oprirea prestării serviciilor în această locație până la remedierea problemelor identificate, conform News.ro.

Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC la această locație

Printre neregulile identificate de inspectorii ANPC merită amintite următoarele:

  • utilizarea unor camere de depozitare a produselor şi materiilor prime semipreparate sau congelate neigienizate, cu sistemul de răcire cu praf în strat grosier,
  • existenţa pavimentului deteriorat, cu spărturi, bucăţi lipsă şi fisuri, a zonelor cu faianţă depreciată, neigienizată, a tavanului necurăţat, cu plăci lipsă,
  • depozitarea preparatelor direct pe paviment,
  • prezenţa insectelor moarte în bar (gândaci),
  • lipsa graficului referitor la schimbul uleiului la friteuze
  • folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu chedere rupte, cu mucegai, a unor grătare cu exfoliere de vopsea şi prezenţă masivă de rugină, cu sisteme de ventilaţie cu acumulare excesivă de praf, impurităţi si rugină
  • folosirea unor preparate alimentare fără etichete din care să rezulte data producţiei, schimbarea stării termice a produselor,
  • depozitarea produselor alimentare care necesită refrigerare la temperatura mediului ambiant
  • şi nerespectarea vecinătăţilor alimentelor, în spaţiul frigorific.

Potrivit ANPC, „operatorul economic a remediat în cel mai scurt timp deficienţele constatate, astfel încât echipa de control a dispus reluarea activităţii în condiţii optime”

CITEȘTE ȘI

Restaurant din Sectorul 5, închis temporar de ANPC. Comisarii au găsit numeroase nereguli în locație

Șeful ANPC vrea ca numele firmelor sancționate să fie divulgate: „Nu vreau să ascundem gunoiul sub preș”

Editură din București, amendată cu 5.000 de euro după ce datele personale ale clienților au fost publicate pe un forum

Cookies