Un restaurant cunoscut din Sectorul 6, închis de ANPC. Inspectorii au găsit o postare în mediul online și s-au autosesizat

18 iun. 2022
6292 Afișari
Un restaurant cunoscut din Sectorul 6, închis de ANPC. Inspectorii au găsit o postare în mediul online și s-au autosesizat
Un restaurant cunoscut din Sectorul 6, închis de ANPC. Inspectorii au găsit o postare în mediul online și s-au autosesizat. Sursa imagini: ANPC

ANPC a închis un restaurant cunoscut și frecventat de mulți bucureșteni, aflat în Sectorul 6. Totul a pornit de la o postare de pe rețelele sociale găsită de tinerii inspectori. Ce nereguli au descoperit autoritățile.

Inspectorii au găsit o postare în mediul online și s-au autosesizat

ANPC s-a autosesizat și a decis să verifice un restaurant cunoscut din Sectorul 6, cartierul Drumul Taberei. Tehnologia modernă le-a dat o mână de ajutor tinerilor comisari, care au recepționat o postare de pe rețelele sociale.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a inițiat „Academia Comisarilor”, iar în cadrul acestui proiect tinerii comisari se familiarizează cu activitățile practice pe teren, la care participă și colegii cu experiență.

„Tinerii noștri colegi au observat că, în mediul online, nu neapărat pe conturile instituției, apar informații importante și s-au hotărât să le caute și să le dea atenție”, spune președintele ANPC, Horia Constantinescu.

ANPC a închis un restaurant din Sectorul 6

Astfel, în urma controlului, o echipă a Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București a descoperit că restaurantul își desfășura activitatea într-un mod defectuos.

Restaurantul (Trattoria Roma cu punctul de lucru în Drumul Taberei nr. 26) oferea servicii care pot pune în pericol viața, sănătatea sau interesele economice ale clienților, fapt care a dus la aplicarea mai multor sancțiuni:

  • Oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unei cantități de peste 113 kg produse neconforme, în valoare de peste 5.000 lei;
  • Amendă contravențională în valoare totală de 10.000 lei;
  • Oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Neregulile descoperite de ANPC:

  • folosirea unor materii prime și preparate culinare care nu aveau etichete cu elemente de identificare și caracterizare, dar nici data limită de consum.
  • în spațiul de lucru s-a constatat utilizarea bureților de sârmă, colectarea reziduurilor solide în recipiente fără capac.
  • paviment depreciat ce nu putea fi igienizat corespunzator.
  • nu erau respectate condițiilede temperatură și a vecinătăților în agregatele frigorifice.
  • agregatele frigorifice nu erau igienizate, erau pline de praf, impurități și resturi alimentare pe ventilația cu care sunt echipate agregatele.
  • prezența insectelor moarte.
  • lipsa informării în lista meniu asupra riscurilor previzibile reprezentate de ingredientele cu potențial alergen.

Cookies