Restaurantul chinezesc Templul Soarelui din București, închis temporar și amendat de ANPC. Comisarii au găsit gândaci morți și vii în local

07 mart. 2024
980 Afișari
Restaurantul chinezesc Templul Soarelui din București, închis temporar și amendat de ANPC. Comisarii au găsit gândaci morți și vii în local
Un restaurant chinezesc din Sectorul 2, închis temporar și amendat de ANPC. Comisarii au găsit gândaci morți și vii în local | Sursă foto simbol: Unsplash

În urma unor controale efectuate de comisarii ANPC, un restaurant chinezesc aflat în Sectorul 2 al capitalei a fost închis temporar. Printre neregulile descoperite de comisari se numără gândaci vii și morți.

Un restaurant din Sectorul 2 a fost închis temporar de ANPC

Reprezentanții Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor au făcut verificări la un restaurant cu specific asiatic ce se află pe raza S2, București. Conform informațiilor transmise de către Știrileprotv.ro, este vorba despre SC Revers Quantum SRL, firma ce deține Templul Soarelui.

Una dintre cele mai importante neregulile ce au fost descoperite de ANPC este prezența gândaci, atât vii, cât și morți, în incinta localului.

De asemenea, s-a descoperit și că respectiva unitate funcționa fără a deține autorizațiile necesare. Mai precis, restaurantul nu avea autorizațiile emise de primărie, ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) și DSP (Direcția de Sănătate Publică).

Președintele ANPC, Horia Constantinescu a declarat următoarele:

Cum se spune în chineză «jeg»? Dar gândacii sunt împărțiți pe soiuri de carne? Vor avea ceva timp cei de la «Templul Soarelui APUNE» să ne explice!

Alte nereguli:

  • Folosirea unor produse alimentare nesigure, fără elemente de identificare din care să rezulte data limită de consum,
  • Folosirea unor spații de ventilație neigienizate, cu acumulări de grăsime în strat grosier,
  • Folosirea unor spații de lucru insalubre, ce prezentau:
    • pereți cu vopsea exfoliată,
    • pavimente discontinuu cu plăci de gresie sparte,
  • Folosirea unor frigidere neigienizate cu rugină și cu chedere rupte,
  • Folosirea unor materii prime cu modificări organoleptice,
  • Folosirea unor coșuri de gunoi fără capac,
  • Folosirea unor ustensile neprofesionale de bucătărie, cu grad ridicat de uzură,
  • Nerespectarea vecinătăților la depozitarea alimentelor,
  • Utilizarea unor hote cu acumulări de grăsime în strat grosier.

În urma descoperiri acestor probleme, ANPC a luat decizia de a închide temporar unitatea, până la remedierea deficiențelor. De asemenea, reprezentanții localului au primit și o amendă de 10.000 de lei.

Cookies