Un real succes! Peste 700 de persoane s-au imunizat în primul centru drive-thru din București

30 apr. 2021
53 Afișari
Un real succes! Peste 700 de persoane s-au imunizat în primul centru drive-thru din București
Sursă foto: CNCAV - locotenent Gabriel Chiriloiu

Peste 700 de persoane s-au imunizat anti-COVID-19, joi, în primul centru drive-thru amplasat în Piața Constituției din București. În primele opt ore de la deschiderea centrului, au fost vaccinate 509 persoane, a anunțat Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu.

Autoritățile au anunțat rezultatul pe pagina de Facebook RO Vaccinare: „714 persoane au oprit astăzi la “stația” de vaccinare Piața Constituției. Așteptările organizatorilor primului Drive-Thru din București au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate. Împreună putem să învingem pandemia și să revenim la normalitate!”, scrie în mesajul postat pe Facebook.

De asemenea, autoritățile au transmis ce urmează să se întâmple în perioada următoare:

 • din 4 mai se începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie;
 • 4-11 mai Maratonul Vaccinării în rețeaua sanitară MApN (spitalele militare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași şi Timișoara);
 • 7-9 mai – Maratonul Vaccinării la București;
 • 14-16 mai se desfășoară Maratonul Vaccinării la Cluj-Napoca, Tîrgu Mureș și Iași;
 • activarea de noi centre Drive-Thru în țară;
 • pregătirea vaccinării pacienților care doresc și care sunt internați în spitalele non-covid;
 • extinderea posibilității de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, cel puțin în municipiile în care există centre regionale de depozitare, astfel încât să fie asigurată distribuirea rapidă a dozelor.

Andrei Baciu, despre centrul de vaccinare drive-thru din București: „Chiar este un succes”

„509 persoane în primele 8 ore de la deschidere. Adică o persoană pe minut! Acestea sunt cele mai recente cifre de la deschiderea primului centru drive-throught din Capitală. Chiar este un succes și le mulțumesc tuturor pentru implicare!

A fost alături de noi președintele Klaus Iohannis, care a transmis un mesaj foarte clar pentru toți românii: oricine se poate vaccina, fără birocrație și fără documente justificative!

Ne bucurăm că șeful statului susține campania de vaccinare și se implică, alături de toți românii, pentru a depăși această perioadă. Cu cât vor fi mai multe persoane vaccinate, cu atât vom fi mai aproape de normalitate.

Nu uita!

 • în centrele drive-through poți să îți aduci toți membrii familiei sau prietenii;
 • nu ai nevoie de programare și nu contează dacă ai sau nu domiciliul în oraș;
 • este folosit serul Pfizer/BioNTech, deci pot fi vaccinate toate persoanele peste 16 ani;
 • dacă ai rătăcit adeverința de vaccinare, nu îți face griji! O poți descărca singur, după ce faci și rapelul, din platforma INSP – adulti.renv.ro

Fii solidar și alătură-te campaniei de revenire la normalitate! Fii parte din echipa care luptă pentru combaterea pandemiei!”, a scris Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, pe pagina de Facebook.