Un real succes! Peste 23.000 de persoane s-au vaccinat la al doilea maraton din București

31 mai 2021
85 Afișari
Un real succes! Peste 23.000 de persoane s-au vaccinat la al doilea maraton din București

Luni dimineață s-a încheiat al doilea maraton de vaccinare din București. Peste 23.000 de persoane s-au vaccinat în total.

Majoritatea persoanelor care au ales să treacă pragul centrelor de vaccinare de la Sala Palatului și de la Biblioteca Națională a României au făcut rapelul.

Creștere pentru serul Johnson&Johnson

De asemenea, organizatorii maratonului de vaccinare au observat o creștere a cererii pentru vaccinarea cu serul Johnson&Johnson.

„A fost un real succes, pentru că încă 4.600 de persoane s-au prezentat pentru vaccinare”, a declarat Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, la Digi24.

2.200 de persoane au făcut prima doză cu vaccinul Pfizer, iar alți 2.400 au ales să se imunizeze cu vaccinul în doză unică produs de compania Johnson & Johson.

Peste 23.000 de persoane s-au vaccinat la al doilea maraton din București

Mai mult de 20.000 de oameni care au participat la primul maraton de vaccinare, în urmă cu 3 săptămâni, au venit de asemenea să facă rapelul.

„Orice persoană vaccinată înseamnă un succes. Nu am stabilit o țintă, dar cifrele sunt impresionante”, a spus Jinga, potrivit sursei citate.

Viorel Jinga a mai spus că nu au fost înregistrate efecte secundare grave.

Rapelul, pentru cei care au făcut acum prima doză, se poate realiza la orice centru de vaccinare, doar cu buletinul, fără programare.

Cookies