Un radio pirat cu personalitate multiplă a fost închis în București. Dacă prindeați Radio Fun sau Radio Power sau Radio Hit de apartament, să știți că l-au prins pe DJ

14 mart. 2023
4442 Afișari
Un radio pirat cu personalitate multiplă a fost închis în București. Dacă prindeați Radio Fun sau Radio Power sau Radio Hit de apartament, să știți că l-au prins pe DJ
Un radio pirat cu personalitate multiplă a fost închis în București. Dacă prindeați Radio Fun sau Radio Power sau Radio Hit de apartament, să știți că l-au prins pe DJ. Sursa foto: Unsplash

Un bărbat din Sectorul 4 a fost dus la audieri pentru că emitea ilegal programe radio. Acesta transmitea muzică în cadrul unui post de radio pirat și avea programe în care ascultătorii intrau în legătură directă.

Postul pirat avea mai multe denumiri și bărbatul intra în direct cu ascultătorii

Polițiștii au făcut percheziții domiciliare astăzi, 14 martie, la două adrese din București:

În această dimineaţă, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 4, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, efectuează percheziţii domiciliare, în două locaţii din municipiul Bucureşti, conform Poliției Capitalei,

Suspectul, un bărbat din S4, ar fi emis, din propria sa locuință, programe de radio pirat între 2021-2023, transmite buletindebucurești.ro. Acest lucru ar fi fost posibil cu ajutorul unor dispozitive artizanale de emisie-recepție, programele fiind difuzate pe frecvența 107,8 MHz.

Postul pirat deținea mai multe nume, precum Radio Fun, Radio Hit Fm și Radio Power.

De asemenea, programele dețineau și tronsoane dedicate ascultătorilor prin care bănuitul intra în legătură directă cu aceștia. Aparatura de emisie era situată pe terasa blocului în care bărbatul locuia.

În urma probatoriului administrat, a reieşit faptul că, în perioada iulie 2021 – ianuarie 2023, persoana bănuită, utilizând o antenă de emisie montată pe terasa blocului unde locuieşte, ar fi emis de mai multe ori radio neautorizat ce conţinea programe de muzică, activitate ce presupunea şi intrarea în legătură directă cu ascultătorii.

În urma percheziţiilor, au fost identificate dispozitive pe care bărbatul le-ar fi utilizat în activitatea infracţională şi au fost identificate şi ridicate probe şi mijloace materiale de probe, a mai transmis Poliția Capitalei.

S-au percheziționat domiciliar două adrese, acțiunile fiind desfășurate de Polițiștii Capitalei – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – Sector 4, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Aparatura folosită pentru radioul pirat a fost ridicată de către anchetatori.

Cercetările au fost făcute sub săvârșirea infracțiunii de transmisie a serviciilor de radiodifuziune fără licență de emisie sau licență de utilizare a frecvențelor radio în sistem digital terestru, în formă continuată.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies