Un proiect legislativ ar putea legaliza șpaga dată medicilor

de:
07 mart. 2015
4 Afișari
Un proiect legislativ ar putea legaliza șpaga dată medicilor

Potrivit actului normativ, bolnavii vor avea la dispoziţie mai multe variante, în funcţie de posibilităţile financiare, prin care vor putea apela la serviciile unor specialişti celebri în schimbul unor tarife facturate. Astfel, guvernanţii speră să impoziteze clasicele plicuri cu bani, scrie Hotnews, citat de B1 Tv.

Toţi pacienţii îşi doresc să fie trataţi de cei mai buni medici, dar nu toată lumea are şi bani să plătească serviciile medicale.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii s-au gândit să iniţieze un proiect legislativ care va schimba din rădăcini sistemul medical românesc. Actul normativ a fost semnat deja de peste 100 de parlamentari şi va afecta cel mai mult pacienţii.

Astfel, fiecare bolnav va avea la dispoziţie patru variante prin care va putea apela la serviciile unui chirurg devenit vedetă pentru abilităţile sale, în funcţie de posibilităţile financiare.

Prima variantă este să se ducă dimineaţă la spital, până în ora 15 şi să plătească din buzunar, cu factură, tariful cerut de specialistul celebru. Cazarea, consumabilele şi utilizarea aparaturii vor fi acoperite din asigurarea de sănătate.

Cei mai înstăriţi ar putea opta pentru a doua variantă în care vin după-amiaza la consultaţie şi pe lângă banii daţi medicului, mai achită şi cazarea, plus consumabilele.

A treia opţiune la care s-au gândit reprezentanţii Ministerului Sănătăţii este identică cu varianta a doua cu o singură diferenţă. Tratamentul va fi acordat într-o clinică privată unde lucrează, bineînţeles şi chirurgul vedetă.

Dacă preţul serviciilor medicale este mai mare sau nu decât la stat, este exclusiv treaba pacientului.

Pentru cei mai săraci români care trebuie totuşi să beneficieze de tratment mai există şi varianta 0, în care nu vor plăti nimic chirurgului şi nici spitalului, însă vor trebui să se înscrie pe o listă de aşteptate până când se va elibera un loc fără plată directă.

Prin acest act normativ care ar putea fi adoptat, guvernanţii, practic, legalizează şpaga dată medicilor, pe care, speră ei, o vor putea impozita.

Însă sunt câteva puncte care mai au nevoie de explicaţii suplimentare. Spre exemplu, nimeni nu poate garanta că pe lângă tariful oficial, chirurgul celebrul nu va cere şi plicul clasic, sau măcar valoarea impozitului datorat la stat. În plus, în document nu se menţionează nicăieri că specialistul căutat va fi obligat să îi consulte şi pe pacienţii fără bani după ce a epuizat lista celor care plătesc tariful său.

Cookies