Un proiect de lege suspendă licențele posturilor în insolvență. Realitatea TV, vizată

de:
04 oct. 2013
0 Afișari
Un proiect de lege suspendă licențele posturilor în insolvență. Realitatea TV, vizată

In ultima sa versiune accesibila pe site-ul Ministerului Justitiei, noul Cod al insolventei, nepublicat inca in Monitorul Oficial, include un articol care nu exista in proiectul supus initial dezbaterii publice si care spune, practic, că posturilor aflate in insolventa li se suspenda licenta audiovizuala pana la confirmarea planului de reorganizare.

Sursa citată notează că acelasi document de pe site-ul ministerului prevede ca in astfel de cazuri legea se aplica si procedurilor de insolventa aflate in derulare – cum este cazul Realitatea TV, post care reclama, de altfel, ca „Ponta vrea sa inchida gura Realitatea TV”.

Potrivit unui articol introdus în proiectul insolvenţei aprobat miercuri în şedinţă de Guvern, orice televiziune sau post de radio aflat în dificultate financiară va rămâne automat fără licenţa de emisie.

Întrebat de un reporter despre acest articol din legea insolvenţei, premierul Victor Ponta a declarat că Realitatea TV trebuie să plătească taxele către stat. „Nu ştiu că Realitatea TV se află în insolvenţă. Ştiu că vreau să îmi plătiţi taxele şi nu o faceţi”, a declarat Victor Ponta, citat de romanialibera.ro.

Proiectul legii insolvenţei a fost modificat cu doar o zi înainte de şedinţa de Guvern în care a şi fost aprobat. Pe site-ul ministerului Justiţiei se regăseşte o variantă diferită faţă de cea publicată în data de 2 septembrie, atunci când proiectul de act normativ a fost suspus dezbaterii publice. Mai exact, a fost indrodus un articol care apare subliniat cu roşu şi care face referire la instituţiile mass-media aflate în insolvenţă. Articolul ar putea lăsa multe radiouri şi televiziuni fără licenţă, obligându-le să-şi suspende activitatea.

Actul normativ nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial. Detalii, aici. 

Cookies