Un profesor la ASE București a trăit un real șoc economic în concediu, la Sinaia. „Trebuie 3 salarii medii pentru un sejur”. Un american s-a crucit similar, dar la mare

26 iul. 2023
16154 Afișari
Un profesor la ASE București a trăit un real șoc economic în concediu, la Sinaia.
Un profesor la ASE București a trăit un real șoc economic în concediu, la Sinaia. "Trebuie 3 salarii medii pentru un sejur". Un american s-a crucit similar, dar la mare. Sursa foto: Agerpres

Un profesor universitar a vorbit despre prețurile imense de care a dat în timpul unei vacanțe la Sinaia. Bărbatul a spus că o familie cu doi copii ar trebui să scoată din buzunar cam 2-3 salarii medii pe economie pentru un sejur de o săptămână.

O tură dus-întors cu telecabina e aproape 200 de lei

Un profesor universitar care predă la Academia de Studii Economice din București a plecat într-un sejur în stațiunea de munte Sinaia și a rămas uimit de prețurile văzute acolo. Bărbatul a spus că o plimbare dus-întors cu telecabina costă 190 de lei, în condițiile în care anul trecut era cam 60 de lei.

De asemenea, profesorul a mai spus că o supă de roșii costă 20 de lei și că mâncarea este cu minim 20% mai scumpă decât în Centrul Vechi din București.

O familie cu doi adulți și doi copii scoate din buzunar 600 de lei pentru o plimbare la Babele. Anul trecut era cam 60 lei / persoană. O apă la restaurant 15 lei.

O supă de roșii 20 de lei. O bere la sticlă de 330 ml 12-15 lei. Mâncarea mai scumpă cu minim 20% ca în Centrul Vechi din București. Prețurile sunt din Sinaia. Cazarea, la fel, mai scumpă cu 20%.” a spus profesorul, citit de Gândul.ro.

Bărbatul a zis și că o familie cu doi copii e nevoită să plătească minim 2-3 salarii medii pe economie pentru o vacanță de o săptămână.

Mai mult decât atât, un reprezentat al patronatelor din industria HoReCa a declarat, conform Gândul.ro, că supermarketurile din stațiunile de la munte sau de pe litoral ar trebui închise, pentru ca turiștii să mănânce strict la restaurante.

Foarte scump dacă le aduni pe fiecare. Îți trebuie vreo 2-3 salarii medii pentru un sejur de doi adulți și doi copii de o săptămână. Minim.

Cea mai proastă idee este, într-un astfel de context, să crești TVA pentru HORECA și salariul minim. Care mai este logica să dai vouchere de vacanță și să supraimpozitezi sectorul? Plimbi bani ca să spui că faci lucruri pentru popor. Politici publice care se anulează reciproc. Te țin pe loc, nu te împing în față…

Cele mai fericite vor fi supermarketurile din stațiuni!”, a mai adăugat profesorul.

Un vlogger american a fost dezamăgit de prețurile găsite într-un supermarket din România

Un vlogger american care folosește apelativul „oopsImovedagain” a fost în stațiunea Mamaia din România și a făcut un clip video într-un supermarket. Ajuns acolo, bărbatului i s-a părut că prețurile sunt exagerat de mari și că România nu este o țară în care poți veni pentru a economisi bani.

Pe 3 banane, un lapte de migdale și o pungă de cereale, turistul a plătit în jur de 60 de lei, ceea ce i s-a părut foarte mult. A spus că doar asta va mânca 3 zile.

Bărbatul și-a povestit experiența pe pagina sa de Tik Tok.

Cred că oamenii au salarii bune în România. Nu știu cine își permite asta. 30 de lei pentru un kilogram de struguri? Nici nu îmi mai e foame, o să mănânc doar banane și cereale cu lapte pentru următoarele 2-3 zile.

Deci, oricine crede că am venit în România pentru că e mai ieftin, se înșeală. Produsele au fost atât de scumpe încât nu mi-am permis să cumpăr și o pungă.” a spus străinul într-un clip video pe Tik Tok.

@oopsimovedagain

Outrageous Groceries Prices, that should be illegal. WTF*** can afford this, seriously! 💰😳 #fyp #subscribe

♬ original sound – Oops, I moved again!

Te-ar putea interesa și:

Cookies