SMART CITY

Un profesor de la un liceu din Capitală îşi AMENINŢĂ elevii să îi cumpere cărţile:VĂ RUP CAPUL!VIDEO

Elevii de la Liceul „Iulia Haşdeu” din Capitală sunt obligaţi să cumpere cartea profesorului de istorie, Niculae Cristea, în caz contrar, rămân cu situaţia şcolară neîncheiată. Profesorul de istorie se apără. El spune că regretă exprimarea în faţa elevilor, dar că vorbele sale sunt scoase din context, informează tvr.ro.

Elevii susţin că sunt obligaţi să cumpere un altas de istorie care costă 25 de lei, cartea profesorului, „Imaginea publică a monarhiei în România”, care costă 50 de lei şi o revistă lunară pentru care plătesc 9 lei.

ÎNREGISTRARE: Domnişoara care se ocupă de strânsul obiectelor…de reviste, plus carte. Vino pe partea cealaltă, te rog, ca să-mi spui cum stăm, să văd cui rup capul! Cred că am să rup capul la mulţi…

Consecinţele pentru elevii care nu cumpără cărţile par să le afecteze şi situaţia şcolară.

ÎNREGISTRARE: Dacă nu vă rezolvaţi problemele, nu e nicio problemă, rămâneţi cu situaţia neîncheiată la istorie!…Eu vin la ore şI fac ore. Intru la ore şI dacă Nu v-aţi rezolvat aceste probleme, ieşiţi voi!

Opţiunea de a nu cumpăra cărţile este exclusă din start.

ÎNREGISTRARE:

– Nu vă supăraţi, pot să fac jumătate-jumătate cu colega mea de bancă cartea?

– Nu!

– Păi de ce?

– Păi poate nu-mi permit să dau 50 de lei pe cartea respectivă!

– O să-ţi permiţi!

– Domnişoară, nu facem o discuţie pe tema asta aici. În particular pot să discut cu tine, în faţa clasei ai aceleaşi drepturi şi aceleaşi obligaţii …

– Păi da, dar…

– Ieşi afară, te rog frumos, ieşi afară! Şi ne vedem la cancelarie!

Profesorul de istorie Niculae Cristea spune că în afară de atlasul care înlocuia manualul de istorie nu le-a cerut nimic elevilor. Înregistrarea este scoasă din context, susţine acesta.

„Eu nu am primit bani pentru această carte! (reporter TVR: Şi nu aţi cerut să fie cumpărată la clasă?) Eu nu am primit bani, am spus că există posibilitatea pentru cei care doresc să studieze să o achiziţionăm în locul manualelor”

(reporter TVR: De ce le-aţi spus copiilor că le tăiaţi capul dacă nu cumpără aceste cărţi). „Nu este declaraţia mea, nu sunt vorbele mele, celelalte mi le asum…Nu pot să neg, sunt mai slobod la gură”, a spus profesorul de istorie Niculae Cristea.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti s-a autosesizat şi a început cercetările în acest caz.

Nu sunt tolerate asemenea activităţi, asemenea modalităţi de a desfăşţura activitatea didactică. Luni dimineaţă îşi va începe activitatea o comisie de cercetare prin faptul că ne autosesizăm în urma materialului apărut în mass-media, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Marian Banu.

Niculae Cristea este autorul cărţii „Imaginea publică a Monarhiei în România” şi a fost inspector în cadrul Ministerului Educaţiei până acum 2 luni.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button