Un profesor de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din București, acuzat de viol. Bărbatul ar avea o relație cu o elevă încă de când aceasta era minoră

12 apr. 2024
571 afișări
Un profesor de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din București, acuzat de viol. Bărbatul ar avea o relație cu o elevă încă de când aceasta era minoră
Un profesor de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din București, acuzat de viol. Bărbatul ar avea o relație cu o elevă încă de când aceasta era minoră. Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Un profesor de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din București este cercetat pentru viol, fiind acuzat ca ar avea o relație cu o elevă, încă de când aceasta era minoră.

Bărbatul are vârsta de 62 de ani, iar fata ar fi avut 17 atunci când ar fi început idila dintre ei.

Directorul instituției de învățământ a fost cel care a sesizat autoritățile

Un profesor în vârstă de 62 de ani care predă la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din București este cercetat pentru viol, fiind acuzat că ar avea o relație cu o elevă, încă de când aceasta avea vârsta de 17 ani.

Polițiștii au fost sesizați de către directorul instituției de învățământ, după ce în mediul online au apărut imagini cu profesorul și cu eleva.

Vineri, 12 aprilie 2024, polițiștii au făcut percheziții la domiciliul bărbatului și l-au condus la audieri, potrivit unui comunicat citat de news.ro:

Astăzi, 12 aprilie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 9 Poliţie, sub supravegherea unui procuror specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunii de viol săvârşit asupra unui minor in formă continuată.

Sursa citată a transmis că, marți, 9 aprilie 2024, Secția 9 Poliție a fost sesizată, de către directorul unei instituții de învățământ din Sectorul 2, cu privire la faptul că în spațiul public au apărut imagini în care o elevă, în vârstă de 18 ani, ar fi alături de un profesor, în vârstă de 62 de ani.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că eleva și profesorul ar avea o relație nepotrivită încă din luna decembrie 2023, atunci când tânăra era minoră.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că persoana în vârstă de 62 de ani este profesor în cadrul instituţiei menţionate. De asemenea, din investigaţii a reieşit faptul că între elevă şi professor ar fi început o relatie nepotrivită din luna decembrie 2023, când aceasta avea vârsta de 17 ani”, a mai transmis sursa citată.

Profesorul a fost reținut pentru 24 de ore

Polițiștii au făcut percheziții la domiciliul bărbatului în cauză și l-au reținut pe acesta pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală.

Sursele judiciare au prezentat pentru news.ro că bănuitul este profesor la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Capitală.

Cercetările sunt continuate de Secția 9 Poliție, pentru infracțiunea de viol săvârșit asupra unui minor în formă continuată.

Te-ar putea interesa și:

Cookies