Un profesor de istorie a protestat în fața Ambasadei Rusiei la București. El a protestat, Jandermeria l-a amendat

24 feb. 2022
635 Afișari
Un profesor de istorie a protestat în fața Ambasadei Rusiei la București. El a protestat, Jandermeria l-a amendat
Un profesor de istorie a protestat în fața Ambasadei Rusiei la București. El a protestat, Jandermeria l-a amendat | Sursă foto: Facebook-Marcel Bartic

Un profesor de istorie, al unei școli private din București, a protestat astăzi împotriva violențelor Rusiei față de Ucraina, în fața Ambasadei Rusiei din Capitală. Bărbatul a fost sancționat, de Jandarmeria Capitalei, cu o amendă contravențională.

Un profesor de istorie a protestat în fața Ambasadei Rusiei

Profesorul de istorie a protestat joi, 24 februarie, în fața Ambasadei Rusiei de la București, din solidaritate pentru Ucraina.

Acesta a declarat, pentru G4Media, că protestul său a vizat decizia luată de Rusiei de a invada Ucraina. Profesorul consideră că gestul este unul extrem de agresiv ce afectează o mulțime de oameni nevinovați. De asemenea, el susține că toți cetățenii ce sunt de părere că această nebunie trebuie să fie oprită, ar trebui să protesteze. Nici un pretext ce a fost invocat de Rusia în acest context, nu reprezintă o justificare a agresiunilor.

Bărbatul a fost amendat

În urma acestui protest, Jandarmeria Capitalei i-a luat datele pentru a-i aplica o sancțiune contravențională. Motivul pentru care a fost amendat este că a organizat un „protest neautorizat”. Profesorul de istorie a declarat că își asumă amenda pe care a primit-o.

Bărbatul a mai declarat și că întâmplările de astăzi, îi amintesc de cel de-al Doilea Război Mondial.

”Vladimir Putin a invocat dreptul istoric asupra Ucrainei, un argument pe care Europa nu l-a mai auzit de mai bine de 70 de ani”

Rusia a atacat Ucraina

Vladimir Putin a ținut joi dimineață un discurs prin care a anunțat că va avea loc o operațiune militară specială în Ucraina. La puțin timp de la acest discurs, în orașele Kiev, Harkov și Odessa au avut loc mai multe explozii. Conform Digi24, președintele Rusiei declara dimineață că „toate analizele arata că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”.

Operațiune militară desfășurată de Rusia implică:

  • Atacuri de artilerie,
  • Atacuri aeriene,
  • Atacuri de pe mare.

În contextul atacurilor rusești din Ucraina, președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării, iar prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat task-force-ul pentru gestionarea acestei situații.

Cookies