Un profesor al Universității Politehnică București a fost trimis în judecată pentru luare de mită. DNA transmite că ar fi primit peste 150.000 de lei

03 apr. 2023
315 Afișari
Un profesor al Universității Politehnică București a fost trimis în judecată pentru luare de mită. DNA transmite că ar fi primit peste 150.000 de lei
Un profesor al Universității Politehnică București a fost trimis în judecată pentru luare de mită. DNA transmite că ar fi primit peste 150.000 de lei. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un profesor de la Universitatea Politehnică din București a fost trimis în judecată, sub control judiciar, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Acesta este acuzat pentru că ar fi luat mită de la două persoane în perioada august 2020 – februarie 2023.

Un profesor de la Politehnică ar fi primit mită de la două persoane

Dincă Cristian-Florin, profesor universitar în cadrul Universității Politehnice din București și director al Departamentului de Producere și Utilizarea Energiei din cadrul aceleiași unități de învățământ, a fost trimis în judecată. Acesta a comis două infracțiuni de luare de mită, în formă continuată (34 acte materiale), conform unui comunicat de presă transmis de DNA.

În perioada august 2020 – februarie 2023, inculpatul Dincă Cristian-Florian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 161.370 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu, ca responsabil de proiect în cadrul proiectelor finanțate din fonduri nerambursabile: “Asociat-474 PED/2020”, „Hybrid Solvent”, „In-No-Plastic”, „Dezvoltarea de solvent”, „Cap soft”, derulate în cadrul Universității Politehnice din București.

Banii reprezentau aproape jumătate din indemnizația pe care cele două persoane ar fi primit-o în contextul mai sus menționat. Acestea erau angajate în cadrul proiectelor precizate.

Pe data de 2 martie 2023, profesorul ar fi primit de la una dintre cele două persoane suma de 6.000 de lei. Banii reprezentau tranșa aferentă salariului primit de aceasta în luna februarie a acestui an, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Dosarul a fost trimis către judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies