Un procuror a decis renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1

10 feb. 2021
88 afișări
Un procuror a decis renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1

Un procuror a decis renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1, câștigate anul trecut de Clotilde Armand în fața lui Dan Tudorache.

Sorin Iaşinovschi, procuror de la Secţia Specială pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), a decis renumărarea voturilor de la alegerile locale din Sectorul 1.

Acesta a dispus, printr-o ordonanţă de delegare, ca Poliţia Bucureşti să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din Bucureşti, câştigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD), potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache a depus o plângere legată de rezultatul alegerilor şi a reclamat comiterea unor infracţiuni de către Dan Barna, preşedintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu – preşedintele Biroului Electoral Sector 1 şi Andrei Nicolescu, membru USR.

Procurorul Sorin Iaşinovschi susţine în ordonanţa sa că, pentru a putea face actele necesare din dosar, e necesară renumărarea voturilor de la alegerile locale, precizează sursa citată.

Procurorul a solicitat, printre altele, identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecărei secţii de votare şi ”numărarea voturilor din cadrul fiecărei secţii de vot şi confruntarea rezultatelor cu numărul de votanţi înscrişi pe listele de vot corespunzatoare fiecărei din cele 166 secţii de votare din cadrul Sectorului 1 Bucureşti (cât şi a votanţilor înscrişi pe listele suplimentare), care şi-au exprimat dreptul la vot”.

Dan Tudorache a ceartat-o pe Armand Clotilde, fostul edil al Sectorului 1 spunând, la Antena 3, că aceasta a decis să nu mai investească în spitale, să nu mai plătească facturile la curăţenie și cărolul primarului e să fie gospodar.

Fostul primar al Sectorului 1, Dan Tudorache, a reacționat după ce succesoarea sa în scaunul de edil a decis ca patru spitale aflate în subordinea sa să fie transferate în administrarea Primăriei Generale. De asemenea, Dan Tudorache a vorbit şi despre scandalul gunoaielor din Sectorul 1.

Cookies