Un primar de sector al Bucureștiului a boicotat începutul de an școlar pentru că nu era locul lui acolo: ”Mi-am promis că merg la școli în orice altă zi”

05 sept. 2022
2226 Afișari
Un primar de sector al Bucureștiului a boicotat începutul de an școlar pentru că nu era locul lui acolo: ”Mi-am promis că merg la școli în orice altă zi”
Sursa: Agerpres

Unii primari, o minoritate, fac de obicei opinie separată și nu participă la festivitățile de deschidere a anului școlar. Printre ei, primarul sectorului 2, care a și-a anunțat public absența, dar și primarul general Nicușor Dan.

”Astăzi nu voi fi prezent la nicio festivitate de deschidere a școlilor.”, a anunțat încă din dimineața zilei de 5 septembrie primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu (USR).

Decizia sa de a absenta de la festivități are la bază promisiunea că nu va fi niciodată ”politicianul cu cocardă care merge festivist în fața părinților cu lacrimi în ochi să le spună cât de importantă e școala lor”.

”Mi-am promis că merg la școli în orice altă zi decât începutul sau finalul școlii.”, a mai spus Mihaiu pentru care a pune preț pe școală, după cum se exprimă, înseamnă să muncească în fiecare dintre celelalte zile.

După ce face totuși un inventar al investițiilor din sector, Mihaiu încheie postarea prin a spune că nu doar condițiile sunt importante în școli, ci și felul în care se predă materia,

El citează din unul dintre cei mai buni profesori pe care i-a avut, Gabriel Săndoiu, un om căruia îi poartă un imens respect:

”Eu am susținut dintotdeauna că există o singură metodă de predare, restul e gargară: predarea prin fascinație.
Iar condițiile care se cer îndeplinite sunt două și e banal să fie de către orișicine de văzut:
1) să îți placă năprasnic drăciile cu care te ocupi profesional, cutare și cutare arhitectonici conceptuale;
2) să îți placă îngrozitor de tare plozii în mințile cărora e să intre ce le dai.
Altceva nimic.”, a scris Mihaiu.

Și Nicușor Dan a „boicotat” festivismul, de obicei manifestat prin discursuri în fața careului unei școli alese, și a mers cu fetița sa, Aheea, la școala unde aceasta învață. Imaginea a postat-o pe Facebook.

Între primarii Bucureștiului, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a mers la festivitatea de deschidere de an alături de Klaus Iohannis într-un colegiu din Drumul Taberei.

Îți recomandăm și:

Cookies