Un prânz frumos, de la Beautyfood. Ceafă de porc gătită 13 ore, cheesecake cu cremă de mușețel și un pateu de pasăre cu dulceață de ardei copt

21 mai 2021
1084 afișări
Un prânz frumos, de la Beautyfood. Ceafă de porc gătită 13 ore, cheesecake cu cremă de mușețel și un pateu de pasăre cu dulceață de ardei copt

Salutare, drag prieten! Acum, că ne-am mai relaxat și noi, parcă altfel “Mănânc pentru tine”. Azi, spre exemplu, am trecut pe la “Beautyfood” să consult meniul, să văz ce are de oferit. Beautyfood era de foarte mult timp pe listă, însă l-am tot amânat ca să nu fie prea evident că mănânc din locuri apropiate de casă. Ce să fac? Nu e vina mea că majoritatea restaurantelor de bun simț sunt în centrul Bucureștiului.

Astea-s vremurile

Deși în calendar e aproape vară, afară e toamnă târzie. După o noapte cu scântei pe cer, e friguț rău în București, dar pentru asta există mâncarea: să ne-ncălzească sufletele flămânde. Și ce le-am mai încălzit! Dar ca să ajungi la destinația de astăzi trebuie mai întâi să treci prin marea de mașini din București, pentru că ploaia topește oamenii. Toată lumea știe asta.

Beautyfood București

Un restăurănțel miraculos, pe Jean Louis Calderon 34

Beautyfood e un loc cochet, un restăurănțel miraculos unde mâncarea coboară din cer. Cu liftul. Serios. Bucătăria ăstora e sus, la etaj. Comenzile pleacă de jos, se prepară sus, apoi mâncarea coboară cu un mini lift. Pretty cool. Micuț, micuț, dar drăguț aranjat la interior, viu, cu multe plante și un perete de oglindă foarte atrăgător vizual. În spatele crâșmei e o terasă mișto, mică și ea, de vreo 3 mese, maxim 4, intimă, ascunsă de ochii lumii, locul ideal de scos o fată la un suc și o prăjitură cinstită, code name pentru 7 beri și 4 cocktailuri.

Beautyfood, interior.

Am luat câte un pic din toate, la pachet

  1. Pate de pasăre cu dulceață de ardei copt – pate de ficat de pasăre făcut în casă, dulceață de ardei copt și pâine prăjită.
  2. Ceafă de porc gătită 13 ore – ceafă gătită 13 ore, cremă de fasole, dulceață de ardei copt și murtături făcute-n casă.
  3. Cheesecake cu cremă de mușețel – cremă de brânză cu ciocolată albă, cremă de mușețel, afine murate în oțet cu miere

Unboxing Beautyfood

Judecata de Apoi

Pate de pasăre cu dulceață de ardei copt – pate de ficat de pasăre făcut în casă, dulceață de ardei copt și pâine prăjită

Pateu de pasară, de la Beautyfood

Rămân un fan al pateului bine făcut. Pateul și lebărul, moartea mea. Pateul ăsta fin e o plăcere să-l ungi pe pâine prăjită. E proaspăt, sărat la fix și extrem de gustos, mai ales în combinația cu dulceața de ardei copt, foarte puțin dulceagă, dar nepișcătoare, așa cum m-aș fi așteptat să fie. Cum spuneam: bun și gustos. Mi l-am notat. De repetat acest pateu. De împărțit la doi. Neapărat.

Pateu de pasară, de la Beautyfood

Ceafă de porc gătită 13 ore, cremă de fasole, dulceață de ardei copt și murtături făcute-n casă

Chiar mă întrebam ce mai face ceafa de porc, cu ce-o fi greșit, că-n ultima vreme n-am mai văzut-o prin meniurile bucureștene. O fi zis ceva, o fi înjurat. În schimb, am regăsit-o la Beautyfood, lată cât o zi de fasting și coaptă timp de 13 ore la cuptor, însoțită de o cremă de fasole interesantă (revin), de murături home made și de nelipsita, se pare, dulceață de ardei copt.

Ceafă de porc gătită 13 h, de la Beautyfood.

Fără surprize. O ceafă de porc extrem de fragedă, ca după 13h de stat în cuptor (bănuiesc că nu la 250 de grade), cu o crustă fină pe deasupra ei, pentru crocănțeală. Gustoasă ceafa, dar partea interesantă abia acum vine: crema de fasole. Știu, dubios, dar da, vegetarienii câștigă din nou. Mie mi-a plăcut mult de tot. Și totuși, cred că e fasole afumată sau fasole în care a nimerit la fiert și un ciolan de porc afumat. De încercat. Să nu uit! Ceapă murată? Yes, please!

Ceafă de porc gătită 13 h, de la Beautyfood.

Din câte am văzut, ceafa are ceva timp de când e în meniu, deci e bine primită. Se consumă. Totuși, dacă m-ai pune să aleg între un Reuben și ceafa gătită 13 h, aș alege oricând, fără să clipesc, un Reuben.

Ceafă de porc gătită 13 h, de la Beautyfood.

Un mix bun acest preparat, însă nu știu dacă aș mai da din nou 43 de lei pe el.

Cheesecake cu cremă de mușețel – cremă de brânză cu ciocolată albă, cremă de mușețel, afine murate în oțet cu miere

Așa a vrut artistul să arate. Eu văd un cheesecake descompus, cu multă cremă de brânză cu ciocolată albă, care miroase foarte bine. Am ales cheesecacke întrucât mi-a făcut cu ochiul mușețelul, ideea de mușețel în desert. Ciudat e că, din păcate, mușețelul nu se simte. După 5 linguri, tot nu-l simt. Poate a fost la mine mai puțin mușețel. Dă-l încolo de mușețel! Tre’ să încerci crema asta de brânză cu ciocolată albă! Super supriza zilei crema asta! Se combină minunat cu acele firimituri de blat de cheecake. Afine murate în oțet? Cui îi pasă!

Cheesecake cu cremă de mușețe, de la Beautyfood.

Cremă de brânză cu ciocolată să fie, că de restul ne descurcăm.

De-li-cios desert!

Total Beautyfood: 82 de lei.

Aș mai mânca de la Beautyfood? Da.

Aștept să ne relaxăm puțin mai mult. Nu știu tu, dar pe mine încă mă strânge-n spate statul la interior. Inițial, nota fuse 92 de lei, dar pentru că am luat la pachet, am primit 10% discount, drept mulțumire că am ales să mănânc de la ei. Drăguț, nu?

Disponibili pe Takeaway.

Fotografii realizate cu Huawei Mate 10 Pro.

Să ne fie de bine! Am mâncat și azi pentru tine!

Uite mai jos și alte locuri pe unde am mai balotat:

Cookies