Se parchează multe mașini pe trotuarele din București, dar unele se mai și ridică. Un prahovean a venit în București, a parcat neregulamentar și s-a trezit fără mașină.
Un șofer din Prahova a venit în București, nu a găsit loc de parcare, așa că a parcat pe un trotuar din Sectorul 4, fără a se gândi la consecințe.
Nu a durat mult până când au apărut polițiștii locali, alături de mașina de ridicare, cu care i-au luat autovehiculul. Astfel, șoferul a venit cu mașina la București și a plecat fără ea.
Un martor a văzut tot momentul ridicării, l-a fotografiat și a publicat imaginea pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, unde a ironizat situația:
„A venit cu mașina, a plecat cu BlaBlaCar” (C. F.)
Postarea respectivă a fost văzută de sute de persoane, care au și reacționat. Majoritatea internauților au lăudat acțiunea polițiștilor și l-au judecat pe șofer pentru că a parcat pe trotuar.
Câteva dintre comentarii
Șoferii care parchează neregulamentar prin București riscă să le fie ridicate mașinile. Astfel, sunt nevoiți să plătească o taxă de recuperare a autovehiculului.
Potrivit Fanatik.ro, fiecar sector are propriile taxe de recuperare a mașinilor ridicate.
În Sectorul 1, spre exemplu, șoferii care vor să își ia înapoi mașinile ridicate trebuie să plătească o taxă de ridicare de 200 de lei pentru mașinile care au până în 5 tone și 270 de lei pentru cele care au peste 5 tone.
La acestea se mai adaugă, în funcție de masa autoturismelor, o taxă de transport de 150 sau 200 de lei și tariful de depozitare, care este 75 de lei în prima zi, iar în rest 25 de lei.
În Sectorul 2, pentru vehiculele cu masa maximă autorizată până în 5 tone se vor achita următoarele taxe:
Pentru vehiculele cu o masă maximă autorizată peste 5 tone, proprietarul va plăti:
Tariful de ridicarea pentru vehicul/remorcă/rulotă:
Tariful de transport pentru vehicul/remorcă/rulotă:
Tariful de depozitare pentru vehicul/remorcă/rulotă:
În Sectorul 4, pentru recuperarea mașinii, un proprietar trebuie să achite 300 de lei (plus TVA) în primele 24 de ore de la ridicare. După acest interval, suma va crește cu 50 de lei (plus TVA) pe zi, potrivit Buletin de București.
În Sectorul 5, Primăria a stabilit că taxa de ridicare pentru mașinile care au sub 5 tone să fie de 100 de lei, iar pentru cele care depășesc acest prag este de 150 de lei. Aceleași taxe sunt percepute pentru transportul autoturismelor.
În plus, prima zi în care o mașină se află în custodia Primăriei este taxată cu 100 de lei, ulterior fiind percepute taxe de 50 de lei pentru fiecare zi. În plus, un autoturism poate fi depozitat de autorități pentru maxim 6 luni.
În Sectorul 6, costurile pentru ridicarea unei mașini parcate în mod neregulamentar ajung la 300 de lei. La acestea se mai adaugă o taxă de transport de 200 de lei.
Spre deosebire de restul primăriilor din București, Primăria Sectorului 6 are un tarif unic pentru depozitarea mașinilor. Astfel, șoferii trebuie să plătească 30 de lei pentru fiecare zi.
Te-ar putea interesa și: