Un poștaș din București a fost trimis în judecată după ce a jucat la păcănele 90.000 de lei. A falsificat semnăturile a trei pensionari pentru a le lua banii

18 nov. 2023
544 Afișari
Un poștaș din București a fost trimis în judecată după ce a jucat la păcănele 90.000 de lei. A falsificat semnăturile a trei pensionari pentru a le lua banii
Un poștaș din București a fost trimis în judecată după ce a jucat la păcănele 90.000 de lei. A falsificat semnăturile a trei pensionari pentru a le lua banii | Sursa foto: Facebook - Poliția Capitalei

Un poștaș din București a fost trimis în judecată de procurori, după ce și-a însușit peste 140.000 de lei, bani luați din pensii. Acesta a jucat 90.000 de lei la jocuri de noroc. Bărbatul este acuzat și pentru că ar fi falsificat semnătura a trei pensionari pentru a-și însușii banii respectivi.

Un poștaș din București a jucat la aparate 90.000 de lei, bani luați de la trei pensionari

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au anunțat, vineri, trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui poștaș, pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, scrie News.ro.

Din cercetările efectuate a rezultat că inculpatul P.G., în calitate de factor poștal – funcționar public cu atribuții de gestionar – în cadrul unui oficiu poștal din municipiul București aparținând Companiei Naționale Poșta Română SA. – societate comercială națională de interes public cu capital majoritar de stat, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, la data de 09.08.2023, în jurul orelor 10.00, și-a însușit suma de 141.960 lei, sumă pe care a primit-o în gestiune, în vederea distribuirii pensiilor către persoanele îndreptățite şi a folosit-o în interes personal.

Procurorii au precizat că bărbatul a mers la o sală de jocuri de noroc din Sectorul 5, unde a jucat o parte din sumă la aparate. Prejudiciul ajunge la suma de 90.110 lei, din care poștașul a restituit suma de 51.850 lei.

Totodată, în perioada iulie-august 2023, inculpatul a falsificat semnătura de primire a trei beneficiari de mandate plată pensie, pensii ce urmau a fi achitate pentru luna august 2023, precum și semnătura de primire a unui beneficiar de mandat plată prestații asistență socială – alocație ce urma a fi achitată pentru luna iunie 2023, după care a folosit cele patru mandate astfel falsificate, în cadrul angajatorului, pentru a crea aparența că a achitat beneficiarilor de drept sumele de bani consemnate pe aceste înscrisuri oficiale, deși în realitate își însușise banii în scop personal.

Prejudiciul total cauzat Companiei Naționale Poșta Română SA, în aceste circumstanțe, se ridică la 14.454 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies