Un polițist în timpul liber și un șofer care conducea ciudat prin București. Urmărire, întăriri și, în final, suspect prins. S-a dovedit a fi un urmărit general, care nici n-are permis

20 mai 2024
624 afișări
Un polițist în timpul liber și un șofer care conducea ciudat prin București. Urmărire, întăriri și, în final, suspect prins. S-a dovedit a fi un urmărit general, care nici n-are permis
Un polițist în timpul liber a văzut un șofer care conducea ciudat prin București. L-a urmărit, a chemat întăriri și, în final, s-a dovedit a fi un urmărit general, care nici n-are permis | Sursa foto: Poliția Capitalei/Facebook

Un polițist din București, aflat în timpul liber, a ajutat la prinderea și imobilizarea unei persoane dată în urmărire națională. Bărbatul a condus fără carnet pe străzile din Sectorul 3 al Capitalei.

Polițistul aflat în timpul liber a prins un bărbat aflat în urmărire națională

DGPMB (Direcția Generală a Poliției Municipiului București) a transmis printr-un comunicat evenimentele desfășurte la data de 19 mai 2024. Mai exact, duminică în jurul orei 12:30, polițiști din cadrul Secției 13 Poliție se aflau în timpul programului de muncă, într-o zonă din Sectorul 3 al Capitalei. Aceștia au observat în trafic o mașină condusă de un bărbat, al cărui comportament le-a atras atenția.

Oamenii legii au folosit semnale acustice și luminoase pentru urmărirea și oprirea bărbatului. Conducătorul auto a oprit autoturismul și a fugit.

Un polițist din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Investigații Criminale, aflat în timpul liber, a urmărit bărbatul, reușind prinderea și imobilizarea lui într-un parc din proximitate.

În urma legitimării și verificării persoanei urmărite, s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 44 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

S-a mai stabilit și faptul că acesta era urmărit național, întrucât Judecătoria Oltenița a emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Mandatul a fost emis la data de 18 martie 2021, bărbatul fiind condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 6 luni.

Ulterior, în urma legitimării și verificării persoanei în cauză, efectuate de câtre polițiștii veniți în sprijin, s-a stabilit că persoana în cauză, un bărbat de 44 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, s-a mai stabilit că acesta era urmărit național, întrucât la data de 18 martie 2021, Judecătoria Oltenița a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani și 6 luni.

DGPMB (Direcția Generală a Poliției Municipiului București) a precizat că bărbatul în cauză a fost încarcerat într-un penitenciar.

Totodată, polițiștii Secției 13 Poliție efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Acestea se desfășoară sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Te-ar putea interesa și:

Cookies