Un poliţist din Bucureşti, audiat după o execuţie în stil mafiot la Piteşti

de:
04 iun. 2013
0 Afișari
Un poliţist din Bucureşti, audiat după o execuţie în stil mafiot la Piteşti

Un bărbat din Piteşti a fost împuşcat mortal, în faţa blocului în care locuia, luni seară. Criminalul a tras şase focuri de armă în pieptul victimei. Potrivit România TV, bărbatul împuşcat era martor într-un dosar de furt auto în care au fost cercetaţi poliţistul şi principalul suspect de comiterea crimei care a avut loc luni seară. De altfel, poliţistul din Bucureşti a fost sancţionat disciplinar pentru că nu le-a adus la cunoştinţă şefilor faptul că e cercetat disciplinar.

Marţi dimineaţă, în urma execuţiei în stil mafiot, au fost aduşi la audieri poliţistul din Bucureşti şi un bărbat din Piteşti, suspectat că ar fi tras şase gloanţe în victimă, anunţă rtv.net. Cei doi au fost eliberaţi apoi.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul audiat lucrează ca subofiţer la Secţia 14 Poliţie şi era prieten cu victima. Poliţistul bucureştean a declarat că pistolul de calibru nouă milimetri, despre care oamenii legii bănuiesc că a fost folosit pentru execuţia bărbatului de 37 de ani în plină stradă, a fost cumpărat în 2011, dar i-a fost furat anul trecut din casă.

Procurorul criminalist Ion Anghelescu de la Parchetul Tribunalului Argeş a declarat că interlopul Ionel Rădulescu, martor în dosarul de furt auto, a fost împuşcat cu o armă de calibru nouă milimetri, în „două reprize” de câte două-trei focuri. El a precizat că sunt luate în calcul mai multe variante, între care şi o reglare de conturi, în condiţiile în care există indicii că victima ar fi făcut parte din clanul Sportivilor din Piteşti.

„A fost împuşcat cu armă letală, armă cu glonţ, se pare de calibru nouă milimetri. Am găsit câteva tuburi la faţa locului, s-a tras în două reprize câte două-trei focuri. E împuşcat în piept. Cine a tras, a tras cu intenţia de a-l omorî. Avem un traseu de câţiva zeci de metri în care victima şi-a abandonat lucrurile pe care le avea. Au fost faţă în faţă se pare victima cu agresorul. Există şi date că victima ar fi avut un conflict, că a fost ameninţat, verificăm această ipoteză, verificăm şi dacă este o reglare de conturi, dar nu ne putem pronunţa acum, luăm în calcul şi faptul că victima este o persoană din lumea interlopă în întocmirea cercului de suspecţi”, a declarat procurorul de la Parchetul Tribunalului Argeş, citat de Mediafax.

Bărbatul care a sunat la Serviciul Unic de Urgenţă 112 a declarat că a auzit cel puţin şase focuri de armă, iar cel care a tras a fugit imediat.

Una dintre pistele anchetatorilor duce la o persoană cu care victima se certase chiar luni şi care locuia în apropiere.

Cookies