Un polițist din București a salvat o femeie din râul Dâmbovița. „Și-a aruncat geaca de pe el și a sărit în apă”

11 ian. 2023
1019 Afișari
Un polițist din București a salvat o femeie din râul Dâmbovița. „Și-a aruncat geaca de pe el și a sărit în apă”
Un polițist din București a salvat o femeie din râul Dâmbovița. „Și-a aruncat geaca de pe el și a sărit în apă”. Sursa foto: Captură Facebook/ MAI

Un polițist din București a devenit „omul zilei”, după ce și-a pus viața în pericol și a salvat o femeie din râul Dâmbovița. Cosmin a auzit prin stație că „o femeie amenință că se aruncă”, iar când a ajuns la fața locului, nu a stat pe gânduri nicio secundă și a decis să intre în apă.

Un polițist din București a salvat o femeie din râul Dâmbovița

Reprezentanții MAI au povestit într-o postare pe Facebook că, marți, 10 ianuarie 2023, Cosmin se afla în misiune de patrulare, alături de colegul lui, Constantin, în centrul Capitalei. La un moment dat, a auzit prin stație că o femeie amenință că se aruncă în râul Dâmbovița.

– O femeie amenință că-și va lua viața! E pe cheiul Dâmboviței! Vă rog să vă deplasați urgent! Sosesc imediat și pompierii.

Cei doi polițiști au pornit semnalele luminoase și acustice și au plecat imediat spre zona anunțată.

Ajunși la fața locului, au văzut că femeia deja recursese la acel gest.

– Intru, atât i-a spus Cosmin colegului său în timp ce a ieșit imediat din mașina de poliție.

Cosmin și-a aruncat geaca de pe el și a sărit imediat în apă. A ajuns lângă femeie în câteva secunde, a prins-o și i-a ținut capul la suprafață. A constatat că femeia trăiește.

Bărbatul a reușit să aducă victima la mal, unde era așteptată de un echipaj SMURD. Echipajul a acordat primele îngrijiri medicale.

– Trăiește? l-a întrebat Constantin.
– Trăiește!
– Îți e frig? Ai nevoie de ceva?
– Nu, nu. Dă tu prin stație că am salvat-o și spune-le că merg puțin până acasă să mă schimb. Nu pot sta așa până la sfârșitul programului.

Cosmin are 51 de ani și este polițist de 17 ani. Lucrează în cadrul Secției 26 de Poliție din București, Biroul de Ordine Publică, iar marți, 10 ianuarie 2023, a mai salvat o viață.

„Cosmin, din partea noastră ai toată aprecierea!
Pentru noi ești OMUL ZILEI!”, transmit reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, România, pe Facebook.

Cookies