Un polițist din București a dat de belea: ANI l-a prins că nu și-a declarat vreo 9.000 de euro câștigați la jocuri de noroc. Și nu e singurul care a pățit-o

14 apr. 2022
683 afișări
Un polițist din București a dat de belea: ANI l-a prins că nu și-a declarat vreo 9.000 de euro câștigați la jocuri de noroc. Și nu e singurul care a pățit-o
Un polițist din București a dat de belea ANI l-a prins că nu și-a declarat vreo 9.000 de euro câștigați la jocuri de noroc. Și nu e singurul care a pățit-o | Sursă foto: Unspalsh

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că un jandarm și trei polițiști din București, Constanța și Bacău sunt acuzați că nu și-au declarat veniturile obținute la jocuri de noroc.

ANI un jandarm și trei polițiști ce nu au declarat banii câștigați la jocuri de noroc

Agenția Națională de Integritate a anunțat, prin intermediul unui comunicat dat joi, 14 aprilie 2022, că au fost găsite anumite indicii ce fac referire la comiterea următoarelor infracțiuni:

  • Fals în declarații,
  • Existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate.

În această anchetă persoanele vizate sunt trei polițiști și un jandarm. Funcționarii sunt acuzați de ANI că ar fi câștigat zeci de mii de lei din jocuri de noroc, bani pe care nu i-au declarat ca și venituri.

La acest moment ANI a sesizat parchetul pentru fiecare din cei patru funcționari acuzați.

Ce sume au câștigat cei patru

În cazul primului funcționar, fost polițist din cadrul IPJ Bacău, ANI a constata că există diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate, pe perioada exercitării funcției. Valoare acestora fiind de 92.897 de lei.

De asemenea, acesta a realizat venituri în valoare de 21.104 lei, la jocurile de noroc. Deoarece aceste venituri nu au fost declarate, ANI a sesizat Parchetul de la Înalta Curte de Casație și Justiție

În cazul celui de-al doilea funcționar, agent în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, ANI a constata că acesta a obținut venituri în valoare totală de 72.771 de lei, ce nu au fost declarate în conformitate cu legea.

Din acest motiv, și în cazul acestuia a fost sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În cazul celui de-al treilea funcționar, fost cadru militar al Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu” Constanța, ANI a constata că au fost realizate venituri de 42.110 de lei la jocurile de noroc.

Ca și în cazul funcționarilor precedenți a fost sesizat Parchetul de pa lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, deoarece veniturile nu au fost declarate.

În cazul ultimului funcționar, agent în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ANI a descoperit că acesta a obținut venituri de 44.086 de lei la jocurile de noroc.

Aceste venituri nu au fost însă declarate. Din acest motiv a fost sesizat Parchetul pe de lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cookies