Un polițist a fost arestat, după ce a ajutat aproape un an niște traficanți de droguri din București. Îi învăța cum să mute marfa și îi alerta, ca să nu fie prinși

10 mai 2023
180 Afișari
Un polițist a fost arestat, după ce a ajutat aproape un an niște traficanți de droguri din București. Îi învăța cum să mute marfa și îi alerta, ca să nu fie prinși
Un polițist a fost arestat, după ce a ajutat aproape un an niște traficanți de droguri din București. Îi învăța cum să mute marfa și îi alerta, ca să nu fie prinși. Imagine simbol: Unsplash

Un polițist din București a fost arestat pentru 30 de zile, după ce s-a aflat că ajuta câțiva traficanți de droguri cu informații din dosarele care îi vizau. De asemenea, acesta îi sfătuia și cum să mute substanțele interzise fără să fie prinși.

Polițistul avea un telefon mobil prin care îi avertiza pe traficanți

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – DIICOT au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a trei inculpați. Aceștia sunt cercetați pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • constituire a unui grup infracțional organizat
  • trafic de droguri de mare risc
  • luare de mită
  • dare de mită
  • favorizarea făptuitorului
  • divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice
  • accesul ilegal la un sistem informatic
  •  conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Membrii grupului infracțional comercializau droguri de mare risc, anume heroină. După ce făceau rost de acest drog, aceștia îl amestecau cu diferite substanțe pentru a scoate profit în urma comercializării lui.

Ulterior, ei comercializau substanța interzisă în București, doar persoanelor în care aveau încredere deplină, conform unui comunicat DIICOT.

În urma urmăririi penale, pe data de 15 aprilie 2023, a fost identificat aproximativ un kilogram de heroină.

Unul dintre inculpații reținuți în cauză este un polițist judiciar, care a sprijinit acțiunea de trafic de droguri.

În luna martie a anului 2023, ofițerul de poliție judiciară i-a spus unuia dintre membrii grupului infracțional că este cercetat într-un dosar penal, comunicându-i obiectul dosarului și persoanele vizate de respectiva cauză. De asemenea, l-a și sfătuit cu privire la modalitatea în care să acționeze pentru a nu răspunde penal.

De asemenea, polițistul a divulgat, fără drept, informații nepublice, accesând baza de date a Ministerului Afacerilor Interne.

Tot în luna martie, agentul de poliție a primit un telefon mobil de la liderul grupului infracțional pentru a-l putea proteja și avertiza în legătură cu traficul de droguri de mare risc desfășurat de acesta.

Pe data de 09.05.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalul București a dispus măsura arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile, față de cei trei inculpați.

Te-ar putea interesa și:

Cookies