Un polițist bucureștean a dat datele românilor unei rețele infracționale ce clona carduri

de:
14 nov. 2012
0 afișări
Un polițist bucureștean a dat datele românilor unei rețele infracționale ce clona carduri

Procurorii D.I.I.C.O.T., împreună cu autorităţile judiciare germane şi italiene efectuează, miercuri, 32 de percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti, precum şi pe teritoriile Germaniei şi Italiei, anunță un comunicat DIIICOT. Ei au destructurat deja un grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 29 de persoane, specializat în săvârşirea de infracţiuni prin intermediul sistemelor şi reţelelor informatice.

Membrii grupării au confecționat echipamente pentru clonare de carduri. Acestea erau create pe teritoriul României și duse, prin intermediul unor firme de curierat, în Germania şi Italia, pentru a fi comercializate și de către alte persoane. Suspecții furau cu ele bani din bancomate, în mai multe state ale Uniunii Europene.

Învinuiții au lansat și atacuri de tip „phishing”, prin care preluau date ale clienților serviciului de plată on-line Paypal: atât date de autentificare/login (respectiv conturi de utilizatori şi parolele aferente) la nivelul platformei on-line, cât şi date confidenţiale privind cardurile bancare ataşate conturilor.

Rețeaua a organizat și licitaţii fictive pe site-uri de profil și a încasat banii prin conturi aferente Paypal, fără ca bunurile să fie livrate părţilor vătămate.

Totodată, membrii grupării au fost sprijiniţi de un agent de poliţie din cadrul Direcției Generale a Municipiului București, Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 6, care a pus la dispoziţia grupării datele a 55 de români, obţinute prin interogarea bazei de date informatice privind evidenţa persoanelor. După ce polițistul prelua datele, membrii rețelei le foloseau pentru falsificarea de cărţi de identitate şi deschiderea frauduloasă de conturi bancare/conturi de Paypal.

La a sediul D.I.I.C.O.T. vor fi conduse 40 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză. Prejudiciul estimat este de 1 milion de Euro.

Cookies