ARHIVA B365

Un pieton moare în fiecare zi pe străzile din România. VEZI cele mai periculoase zone din Capitală

Se întâmplă în fiecare zi. Nu trec pe zebră pentru că e prea departe de ei sau pentru că se grăbesc. Mereu au impresia că au timp să ajungă pe celălalt trotuar fără să li se întâmple nimic. E greşit. Traversarea neregulamentară este principala cauză a accidentelor grave.

Peste 60 de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere în Bucureşti. Jumătate sunt pietoni. Îşi pierd viaţa pentru că traversează neregulamentar.

În întreaga ţară, peste 400 de oameni îşi pierd viaţa anual pentru că procedează la fel. Vina le aparţine doar lor. Traversersează şosele de mare viteză sau nu ţin cont de semafoare. Statistic, pietonii sunt amendaţi la fel de des ca şoferii.

„Neacordarea de prioritate şi traversarea ilegală sunt principalele cauze pentru producerea accidentelor grave.”, spun polițiștii rutieri.

Dacă pietonii ar trece strada legal, iar şoferii le-ar acorda prioritate în locurile marcate, numărul victimelor accidentelor ar fi mai mic cu cel puţin 30%. Gara de Nord, zona Obor şi Bulevardul Burebista sunt cele mai periculoase puncte din Capitală. În ţară, Drumul Naţional 1 şi cel care face legătura cu Moldova au cele mai multe puncte negre.

Sursa: Digi24


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button