Un pic de ordine la parcarea taxiurilor. Ce fac greșit taximetriștii din Sectorul 4?

09 dec. 2022
2740 afișări
Un pic de ordine la parcarea taxiurilor. Ce fac greșit taximetriștii din Sectorul 4?
Un pic de ordine la parcarea taxiurilor. Ce fac greșit taximetriștii din Sectorul 4?/ FOTO: Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Cu taxiurile parcate cu orele în zonele hașurate cu galben, Daniel Băluță, primarul de sector, încearcă să pună un pic de ordine în obiceiurile taximetriștilor din Sectorul 4.

Băluță le atrage atenția taximetriștilor să nu pună stăpânire pe aceste locuri și să lase ore în șir taxiul aici sau chiar zile.

Spațiile special amenajate pentru taxiuri pe bulevardele din sectorul nostru nu sunt locuri de parcare pe termen lung!

În urma reamenajării arterelor de circulație, am creat locuri speciale pentru taximetre.

Din păcate, unii dintre ei nu înțeleg sau nu respectă modul de funcționare al acestor spații și își parchează aici taxiul, ore în șir sau chiar zile, ocupând abuziv aceste locuri și îngreunându-le munca colegilor lor, a scris primarul Sectorului 4 pe Facebook.

Ce au voie să facă taximetriștii aici, conform primarului

Într-un oraș în mișcare, primarul spune că locurile au fost create pentru a le ușura munca taximetriștilor, pentru a nu fi amendați dacă opresc la colț de stradă.

”Am făcut acest lucru pentru a le ușura munca celor care practică această meserie, așa încât să nu mai fie nevoiți să aștepte clienți la colț de stradă, pe trecerile de pietoni sau intersecții, riscând astfel amenzi.

Le adresez rugămintea de a-și respecta colegii și pe ceilalți participanți la trafic.

Spațiile mai sus menționate trebuie folosite doar pentru așteptarea, îmbarcarea și debarcarea clienților și nu ca parcare de reședință pentru șoferii taximetrelor!”, a mai scris Băluță.

Locurile hașurate destinate taxiurilor, o practică a anilor 90, sunt pe cale de dispariție în București odată cu liberalizarea pieței de car-sharing, prin apariția companiilor concurente.

Sectorul 4 este unul dintre sectoarele Bucureștiului unde se crează constant locuri de parcare, dar sunt amenajate și spații unde există controverse, așa cum este parcarea de la Timpuri Noi sau cea de pe trotuar în Piața Unirii.

Îți mai recomandăm și:

Cookies