BAZAR

Un pianist legendar vine la București, în Festivalul Enescu

„Copilul-minune al pianului” – cum l-a numit adesea presa internațională – pianistul Evgeny Kissin va susține două recitaluri extraordinare în cadrul Festivalului „George Enescu”, pe scena Ateneului Român, pe 23 și 26 septembrie, anunţă ziarulring.ro.

Legendarul Evgeny Kissin s-a născut în 1971 la Moscova, într-o familie de intelectuali evrei (mama – profesoară de pian, tatăl – inginer). La vârsta de 6 ani a fost înscris la Academia de Muzică Gnessin, o școală specială pentru copii supradotați. Kissin a debutat la numai 10 ani alături de Orchestra Simfonică Ulianovsk. Un an mai târziu, a susținut primul său recital de pian la Moscova.

Unul dintre momentele emblemă ale carierei lui Evgeny Kissin îl reprezintă întâlnirea cu reputatul dirijor Herbet von Karajan, pe când Kissin avea doar 17 ani. După ce l-a ascultat interpretând Fantezia în Fa Minor de Chopin, Karajan a exclamat: „Acest băiat este un geniu!”.

Evgeny Kissin avea să interpreteze mai târziu, sub bagheta lui Karajan, la invitația legendarului dirijor, Concertul Nr. 1 pentru Pian și Orchestră, de P.I.Ceaikovski.

Într-o carieră care se întinde pe mai bine de treizeci de ani, Evgeny Kissin a lucrat cu toți marii dirijori ai lumii: Vladimir Ashkenazy, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Sir Colin Davis, Valery Gergiev, Mariss Jansons, Herbert von Karajan. De asemenea, a interpretat alături de cele mai mari nume ale pianului, printre care şi cunoscuta și exigenta pianistă Martha Argerich.

Concertul pianistului Evgeny Kissin la București va avea loc cu casa închisă.

Cel mai important eveniment cultural internațional organizat de România, Festivalul „George Enescu”, se desfășoară între 1 și 28 septembrie 2013, în București și în mai multe orașe din țară. Festivalul aduce pe scenele românești unii dintre cei mai mari artiști ai momentului, de la pianistul și dirijorul Daniel Barenboim la pianista fenomen Yuja Wang, alături de orchestre de top, cap de afiș oriunde în lume – Staatskapelle Berlin, Royal Concertgebouw Orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button