Un pericol care circulă cu STB-ul, pe linia 226, și câteva metode de „îmblânzit” copiii și nepoții

28 nov. 2024
14808 afișări
Un pericol care circulă cu STB-ul, pe linia 226, și câteva metode de
Un pericol care circulă cu STB-ul, pe linia 226, și câteva metode de "îmblânzit" copiii și nepoții | Sursa foto: Dreamstime

Se apropie sfârșitul de an, inclusiv în Universul STB.. Și sărbătorile. Dar mai e un pic până atunci, așa că pasagerii își umplu drumurile din București cu lucruri deloc strălucitoare. Poate ăsta-i planul: să scape de nemulțumiri și probleme până începe sezonul bunătății absolute.

🚌 Femeia face încercări disperate să-și așeze copilul pe scaunul de lângă ea. Băiețelul de vreo 3 ani se frăsuie cu entuziasm și nu dă semne că are de gând să se potolească. Pare aproape amuzat de tentativele nereușite ale mamei. În cele din urmă, călătoarea cedează. Resemnată, se instalează în propriul scaun și-l lasă pe puștiulică să se distreze cum știe el. Dar nu se poate abține și-i comunică:

– Nu pricep de ce tot ai zgârmoci! Dacă tu mai ieși cu mine pe stradă, înseamnă c-am înnebunit!

La trei scaune distanță, un călător STB trecut de primele două tinereți dă raportul la telefon: „Până și nepoțelu’ meu mi-a zis: Tataie, să-ți pui dinți, că ești urât! Îmi pun, puiule, cum să nu-mi pun? Și ascultă ce-ți spun, îmi fac lucrare bună, nu din aia de doi lei, să-mi cadă în doi ani, că n-am rezolvat nimica… În total o să facă două mii de euro: 500, 500, 500… E scump, da’ tot e mai ieftin decât în alte părți!”

🚌 Într-un 226 mai aglomerat decât te-ai aștepta, întrucât e trecut de 8 seara, o fată vorbește la telefon. La asta te-ai aștepta. Tonul, deși scăzut, e plin de reproș. Asta te nedumerește și mai tare, fiindcă primele ei cuvinte sunt:

– Lasă-mă, că abia aștept să ne vedem!

Ai putea crede că băiatul (vocea care-i răspunde e masculină) a amânat mult momentul întâlnirii. Numai că motivul nemulțumirii ei se dovedește a fi altul:

– Abia aștept să ne vedem, ca să te-ntreb chestii! C-am auzit că te-ai văzut cu o fată!

Probabil că „inculpatul” neagă acuzațiile, întrucât ea continuă, pe ton ceva mai ridicat:

– Mi-au zis mai mulți! Și, de fapt, nu contează că te-ai văzut cu o fată, contează cu ce fată te-ai văzut! Ajung la tine într-o oră și discutăm!

E limpede: omul nostru n-are nicio șansă decât să joace inocența, fiindcă într-un ceas, pe ușa lui nu va năvăli doar fata, ci și un taifun de vorbe deloc binevoitoare. Așa că ridică și el tonul, cât să fie auzit din autobuz:

– Haide, mă, și-acum tu ce faci? Te consumi din cauza la toate proastele?

Probabil cea mai greșită mișcare. Fiindcă fata ia foc:

– Adică sunt mai multe?! Și, ia zi: numai una dintre ele e proastă sau toate sunt? De fapt, știi ce cred? Că proasta, în toată ecuația asta, eu sunt! Hai, că mai am 40 de minute și lămurim față-n față!

Pare pe cât de nervoasă, pe atât de hotărâtă. Urmărind scena, îmi vine în minte celebrul „Five o’clock” îl lui Caragiale, în care un chipeș locotenent era disputat de mai mult doamne. Vâzându-l că se îndreaptă senin către casa în care – din pricina lui – e-n desfășurare un ditamai scandalul, un amic îngrijorat îi strigă atât: „Fugi, nenorocitule!”.

Mai multe Cronici STB, mai jos:

Cookies