ARHIVA B365

Un pensionar are de platit rate la stat timp de 8.485 de ani

Potrivit directorului Casei Judeţene de Pensii (CJP) Arad, Mihaela Vasil, 6.771 de pensionari din judeţ au popriri pe pensie, din cauza unor datorii la bănci, la stat sau în urma unor decizii judecătoreşti, arată realitatea.net.

Cea mai mare parte a popririlor sunt benevole, respectiv peste 4.000, fiind vorba de rate lunare la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, unde pensionarii au făcut împrumuturi.

Conform CJP, în unele cazuri este vorba despre sentinţe cu privire la atragerea răspunderii patrimoniale în urma unor falimente sau de datorii acumulate către stat şi administraţiile locale.

Cea mai mare sumă de plată este de 1.104 lei pe lună, iar cea mai mică este de doi lei, fiind vorba despre un rest de plată.

„Se poate reţine cel mult o treime din pensia debitorului în cazul unei singure popriri şi jumătate din venit pentru mai multe popriri”, a declarat Mihaela Vasil.

Cel mai mare grafic de rambursare se întinde însă pe 8.485 de ani. Este cazul unui pensionar cu o datorie de 1,6 milioane de lei, care plăteşte însă o rată lunară de numai 16 lei în urma popririi pensiei, pentru că are şi alte datorii.

Reprezentantul Casei de Pensii Arad a explicat că această rată lunară a fost stabilită de instanţă în funcţie de venitul datornicului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button