Un participant la Semimaratonul din București a avut nevoie de ajutorul medicilor. Bărbatul a făcut stop cardio-respirator, după ce a trecut linia de sosire

08 mai 2022
578 Afișari
Un participant la Semimaratonul din București a avut nevoie de ajutorul medicilor. Bărbatul a făcut stop cardio-respirator, după ce a trecut linia de sosire
Un participant la Semimaratonul din București a avut nevoie de ajutorul medicilor. Bărbatul a făcut stop cardio-respirator, după ce a trecut linia de sosire | Sursă foto: Facebook-Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a anunțat că Serviciul de Ambulanță București Ilfov a intervenit pentru a salva viața unui participant la Semimaratonul din București care a făcut stop cardio-respirator.

Un participant la Semimaratonul din București a făcut stop cardio-respirator

În acest weekend a avut loc OMV Petrom Bucharest HALF MARATHON. La evenimentul sportiv au participat peste 10.000 de persoane.

Astăzi, 8 mai 2022, a avut loc cursa de 21 de kilometri prin București. După cum a informat Ministerul Sănătății, la finalul acestei curse un bărbat de naționalitate japoneză a avut nevoie de ajutorul medicilor.

Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a intrat în stop cardio-respirator, imediat după ce a trecut linia se sosire. Echipele SABIF, care asigurau asistența medicală de urgență în cadrul maratonului, au fost alertate și au intervenit în ajutorul acestuia.

Pacientul a fost resuscitat și diagnosticat pe loc cu edem pulmonar acut. Bărbatul a fost apoi preluat și transportat către cel mai apropiat spital de urgență din București.

Mii de alergători au fost prezenți la evenimentul sportiv

În cadrul evenimentului au fost organizate mai multe curse, de 2, 5, 10, ștafetă și cea de 21 de kilometri. De asemenea, anul acesta, după o pauză de trei ani, a fost reluată Cursa Copiilor. Toate cursele au avut startul în centrul Capitalei, în Piața Constituției.

Sâmbătă, 7 mai 2022, au avut loc următoarele curse necompetitive:

  • Cursa Populară – 2,5 kilometri,
  • Cursa Copiilor – pe categorii de vârste (0-5 ani, 6-7 ani, 8-9 ani, 10-12 ani).

Duminică, 8 mai 2022, au avut loc următoarele curse competitive:

  • Semimaraton,
  • Semimaraton ștafetă,
  • Cursa de 10 kilometri individual,
  • Cursa de 10 kilometrii fotolii rulante.

În cadrul maratonului Ambulanța București Ilfov a participat la acest eveniment cu:

  • 4 echipaje de tip C, cu medic,
  • 4 echipaje de tip B2, cu asistent medical.

Pe lângă acestea au fost prezente și 9 echipe de sprijin, formate din doi voluntari ce au asigurat asistență medicală.

Cookies