ȘTIRI

Un parlamentar britanic îi cere premierului Cameron să ajute România. Nu avem paturi pentru arși

Parlamentarul Tory de Berwick-upon-Tweed afirma, citat de chroniclelive.co.uk: „Alegatoarea mea Dr Sarah Pape, unul dintre cei mai buni specialisti britanici in arsuri, a mers luni la Bucuresti pentru a ajuta medicii romani” sa trateze pacientii care au suferit arsuri in urma incendiului din Colectiv.

„Inteleg ca sunt circa 150 de pacienti care au nevoie critica de tratament pentru arsuri si sunt doar 25 paturi specializate in Bucuresti”.

„Sarah Pape a intrebat daca premierul (David Cameron) are in vedere sprijin umanitar pentru victimele incendiului”, a aratat Anne-Marie Trevelyan, scrie hotnews.ro.

Dr Pape este citata ca afirmand ca Romania nu detine dotarile necesare pentru a face fata numarului mare de victime cu care se confrunta in prezent.

„Cred ca este o sugestie foarte buna sa vedem daca putem oferi un ajutor specializat si voi analiza sa vedem ce putem face”, a raspuns primul ministru David Cameron.

Mai multe echipe de medici din Franta, Israel, Turcia au fost si sunt prezenti in spitalele bucurestene pentru a acorda ajutor medicilor romani. Sarah Pape, medic britanic supraspecializat in tratarea pacientilor cu arsuri, este de luni in Romania pentru a-i ajuta pe ranitii din Colectiv, alaturi de echipa de doctori de la Spitalul Bagdasar Arseni, potrivit Agerpres.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button