Un parașutist a căzut la aterizare pe Aerodromul Clinceni. A murit la Spitalul Floreasca din Capitală și s-a deschis un dosar penal | UPDATE

30 iun. 2024
1857 afișări
Un parașutist a căzut la aterizare pe Aerodromul Clinceni. A murit la Spitalul Floreasca din Capitală și s-a deschis un dosar penal | UPDATE
Un parașutist a căzut la aterizare pe Aerodromul Clinceni. A fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală, anunță ISU. Foto simbol: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov anunță că un parașutist a căzut la aterizare, duminică, 30 iunie, pe Aerodromul Clinceni. A fost transportat de urgență cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca din București.

UPDATE: Reprezentanții Spitalului Floreasca au transmis că, din păcate, bărbatul în vârstă de 42 de ani a murit. Aceștia transmit condoleanțe familiei și apropiaților.

În urma accidentului în care un parașutist a căzut la aterizare pe pista Aerodromului Clinceni, facem următoarele precizări: pacientul a ajuns, la prânz, într-o stare extrem de gravă, la Spitalul Clinic de Urgență București cu un elicopter SMURD; a fost preluat imediat de o echipă medicală multidisciplinară, care a încercat manevrele de stabilizare.

În ciuda tuturor eforturilor făcute, pacientul a intrat în stop cardio-respirator și, din păcate, la ora 13:47 a fost înregistrat decesul acestuia. Ne exprimăm regretul față de acest tragic accident și transmitem sincere condoleanțe familiei și apropiaţilor. Suntem alături de ei în aceste momente dificile, potrivit Agerpres.

UPDATE: Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și polițiști din cadrul Secției Regionale Transporturi București au deschis un dosar de urmărire penală pentru vătămare corporală din culpă în cazul parașutistului de 42 de ani ce a căzut pe pista Aerodromului Clinceni.

Știrea inițială.

Incident pe Aerodromul Clinceni: Un parașutist a căzut la aterizare

Azi, 30 iunie 2024, un parașutist a căzut la aterizare pe Aerodromul Clinceni, iar pompierii ISU B-IF au intervenit de urgență pe pistă. Parașutistul a fost găsit inconștient, prăbușit pe pistă.

Pompierii bucureșteni au intervenit, duminică, pe pista Aerodromului Clinceni pentru acordarea asistenței medicale unei persoane care a căzut cu parașuta la aterizare, a transmis ISU B-IF, potrivit Agerpres.

Incidentul grav s-a produs ca urmare a unui zbor de agrement. La intervenție a participat o ambulanță SMURD și elicopterul SMURD.

Victima, internată la Spitalul Floreasca din București

Bărbatul a fost transportat de urgență, cu elicopterul SMURD, la Spitalul Floreasca din Capitală.

Victima se află în stare gravă și este intubată:

Parașutistul căzut la aterizare pe pista Aerodromului Clinceni se află în stare gravă, cu traumatism cranio-cerebral grav, și este intubat, a transmis Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF).

În trecut, pe Aerodromul Clinceni au avut loc mai multe accident cu victime. În luna mai a anului 2017, un parașutist militar a murit în timpul în care participa la un exercițiu.

În luna octombrie a anului 2015, pe Clinceni a avut loc un eveniment tragic: parașutele a trei persoane s-au încurcat în aer, iar două persoane și-au pierdut viața.

În anul 2010, un bărbat în vârstă de 31 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident ce a avut loc în timpul unui salt de antrenament cu parașuta pe aerodromul ce se află la doi pași de Capitală, potrivit HotNews.ro.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies