Un papagal galben și moțat s-a rătăcit prin București și-a poposit în Parcul Sebastian. „Este pierdut. Multe persoane au încercat să-l prindă, dar fără succes”

24 aug. 2024
6423 afișări
Un papagal galben și moțat s-a rătăcit prin București și-a poposit în Parcul Sebastian. „Este pierdut. Multe persoane au încercat să-l prindă, dar fără succes”
Un papagal galben și moțat s-a rătăcit prin București și-a poposit în Parcul Sebastian. „Este pierdut. Multe persoane au încercat să-l prindă, dar fără succes” | Sursa foto: Animale pierdute/găsite în București/Ilfov/România - Facebook

Un papagal galben și moțat, care cel mai probabil a reușit să se strecoare pe geamul de acasă, a fost găsit în Parcul Sebastian din Sectorul 5 al Capitalei. O fotografie cu el a ajuns pe o rețea de socializare, în speranța că cine l-a pierdut îl va putea recupera.

Un papagal galben și moțat a fost văzut în Parcul Sebastian 🦜

Pe grupul de Facebook „Animale pierdute/găsite în București/Ilfov/România”, un bucureștean a publicat o imagine cu un papagal galben și moțat, care hoinărește prin Parcul Sebastian din Sectorul 5 al Capitalei.

Papagal pierdut în parcul Sebastian, sector 5!

Postarea a fost făcută în speranța că cine l-a pierdut l-ar putea recupera. În secțiunea de comentarii, o persoană a întrebat dacă nu cumva papagalul a încercat să fie prins.

Autorul postării a spus că multă lume a încercat acest lucru, însă fără succes.

Au încercat mai multe persoane dar fără succes.

Micul Alexandru și-a făcut casă în Marele București

Bucureștiul este casa multor specii de păsări, chiar și a unei specii de papagal numită Micul Alexandru. Din 2009 aceștia au transformat Parcul Tineretului în „acasă”, ajungând aici din greșeală, fie evadați din colivii, fie au fost eliberați intenționat.

Nimeni nu s-ar fi gândit că vor supraviețui iernilor din București, dar s-au și înmulțit și până acum au fost observate 10 exemplare în Parcurile Tineretului și Sticlăriei din București și în Iași, potrivit HotNews.ro.

Papagalul Micul Alexandru este cunoscut pentru penajul său verde, dar mai ales pentru capacitatea lui de a repeta unele cuvinte. Acesta a fost observat în libertate, începând cu anul 2009, în mai multe județe din România, în special în zona parcurilor.

Numărul acestor păsări a fluctuat în București între anii 2010 și 2023, ajungând la un maximum de 19 indivizi în 2013, potrivit unui articol științific publicat de biologul Dani Drăgan, membru al Societății Ornitologice Române, în Acta Zoologica Bulgarica, jurnal de circulație internațională, citat de Agerpres.

Micul Alexandru este nativ în centrul Africii și sudul Asiei. Reproducerea acestei specii de papagal a fost confirmată în Parcul Tineretului, însă, în prezent, nu se știe câte păsări au ajuns aici din captivitate și câte sunt rezultatul reproducerii în acest areal.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies