Un pahar de prosecco, băutura care te răcorește după o zi caniculară! (P)

30 iul. 2021
103 afișări
Un pahar de prosecco, băutura care te răcorește după o zi caniculară! (P)
Un pahar de prosecco, băutura care te răcorește după o zi caniculară! (P)

Vara, creșterea temperaturii poate fi greu de suportat, motiv pentru care este important să descoperi o metodă plăcută și relaxantă de a te răcori. După o zi lungă și călduroasă, ai nevoie de o băutură lejeră și deosebit de fresh. Astfel, ce poate fi mai potrivit decât prosecco, băutura de origine italiană care a cucerit întregul mapamond?

Fiind un vin alb spumant, răcoritor și aromat, prosecco este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți faci atunci când vrei să te răsfeți cu o băutură delicioasă la sfârșitul unei zile caniculare. Descoperă, în cele ce urmează, tot ce trebuie să știi despre această băutură de origine nobilă!

Băutură de legendă

Această băutură este savurată încă de pe vremea romanilor, când se considera că poate prelungi durata vieții. Spre deosebire de șampanie, fermentarea sa se realizează în cisterne de inox, după metoda Charmat, motiv pentru care prețul unei sticle de prosecco este mult mai convenabil.

Teoretic, acest tip de vin poate fi produs doar în regiunile Veneto și Friuli-Venezia Giulia din nord-vestul Italiei. Totuși, un astfel de vin spumant poate proveni din mai multe regiuni din lume cât timp este respectată rețeta de producere, în care soiul de struguri Glera este folosit într-o proporție de cel puțin 85%. 

În cadrul magazinului online BeiCeVrei, poți achiziționa prosecco 100% italian, dar și versiuni ale acestei băuturi produse în alte state. Prețul accesibil, livrarea rapidă și serviciile impecabile, toate te îndeamnă să achiziționezi online băutura care te va cuceri în acest sezon estival!

Simplu sau combinat?

Prosecco

Atunci când vine vorba de metoda adecvată de a savura această băutură nobilă, nu există reguli. Foarte multe persoane aleg să o consume simplă pentru a se bucura la maximum de gustul unic al vinului spumant în timp ce altele apelează la cocktailuri delicioase.

Această băutură lejeră trebuie savurată proaspătă, la temperaturi scăzute, în pahare înalte, de tip flute. Vinul spumant are o concentrație alcoolică scăzută, de 11-12%. Aroma vinului păstrează caracterul mineral al soiurilor din care este obținut și prezintă, după caz, note de mere galbene, piersici sau pere.

De asemenea, ai opțiunea de a asocia vinul spumant cu diferite feluri de mâncare din moment ce acestea îi vor potența structura și aroma distinctă. De pildă, la finalul unei zile lungi, în fiecare vară, italienii aleg să se relaxeze alături de un pahar de prosecco și de gustări care conțin mozzarella, prosciutto, pesto, bresaola, pastă de măsline, pește și fructe de mare sau salate ușoare.

Când vine vorba de combinații alcoolice pe care le poți pregăti cu acest ingredient, lista este impresionantă: Aperol Spritz, Bellini, Mimosa, Spagliato sunt doar câteva idei de cocktailuri. De asemenea, îl poți combina cu diferite fructe, precum rodii, grepfrut, piersici și multe altele.

De departe cel mai faimos cocktail care conține această băutură nobilă este Aperol Spritz. Este foarte ușor de pregătit, este delicios și te va ajuta să te răcorești la finalul unei zile caniculare. După ce ai pus câtă gheață dorești în pahar, adaugă 75 ml din vinul tău preferat, 50 ml de Aperol și 25 ml de apă minerală. Decorează paharul cu felii de portocală și savurează băutura ideală pentru această vară!

Cookies