Un operator economic din Sectorul 4 a rămas fără aproape 640.000 de lei, banii fiind confiscați de polițiștii locali. Nu a respectat măsura de suspendare a activității comerciale

19 aug. 2023
323 afișări
Un operator economic din Sectorul 4 a rămas fără aproape 640.000 de lei, banii fiind confiscați de polițiștii locali. Nu a respectat măsura de suspendare a activității comerciale
Un operator economic din Sectorul 4 a rămas fără aproape 640.000 de lei, banii fiind confiscați de polițiștii locali. Nu a respectat măsura de suspendare a activității comerciale | Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a continuat seria de controale. Acestea au vizat respectarea legalității referitoare la activitatea mai multor agenți economici.

Unui operator economic i s-a confiscat suma de 640.320 lei de polițiștii locali

În urma controalelor, polițiștii locali au descoperit că un operator economic din Sectorul 4 al Capitalei a ignorat măsura de suspendare a activității comerciale. Din acest motiv, a fost amendat de inspectorii Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București și s-a luat măsura complementară de confiscare a sumei de 640.320 lei.

Controalele făcute de inspectorii Poliției Locale București continuă pentru a verifica dacă restaurantele, cafenelele sau alte localuri publice își desfășoară activitatea comercială în baza autorizațiilor necesare, a transmis Poliția Locală București pe pagina de Facebook.

Astfel că, în cadrul controalelor derulate, se verifică și modul în care este utilizat și ocupat domeniul public, respectarea orarului de funcționare, normele de protecție a mediului, dar și modul de colectare selectivă a deșeurilor.

Polițiștii le reamintesc agenților economici faptul că buna desfășurare a activităților se face doar cu respectarea normelor legale.

Polițiștii locali vor patrula zilnic în tramvaiele liniei 32

Polițiștii locali vor patrula și în tramvaiele liniei 32. Călătorii au făcut mai multe reclamații cu privire la anumite persoane care nu respectă curățenia în mijloacele de transport din București.

Din acest motiv, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat, pe Facebook, că polițiștii locali vor circula în fiecare zi în tramvaiele de pe linia 32.

Acesta a mai spus că polițiștii vor aplica amenzi călătorilor care nu se comportă civilizat și nu păstrează curățenia.

STB nu poate menține curățenia din tramvaie dacă unii pasageri mănâncă semințe, ascultă manele cu volumul la maxim și vandalizează stațiile cu graffiti sau alte mâzgălituri. Și eu mai ascult manele, la petreceri, dar nu în tramvai!

Agenții Poliției Locale vor fi prezenți zilnic în tramvaiele de pe linia lui 32: urmează amenzi pentru călătorii care nu se comportă civilizat și nu păstrează curățenia.

În cazul în care călătorii observă nereguli în autobuze sau tramvaie, aceștia pot suna la numărul Poliției Locale a Municipiului București, 021 9752.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies