Un ONG din București a donat 19.000 de calculatoare elevilor din zonele sărace

31 mart. 2021
300 Afișari
Un ONG din București a donat 19.000 de calculatoare elevilor din zonele sărace

„Ateliere fără frontiere”, un ONG din București, a donat 19.000 de calculatoare elevilor din zonele sărace ale țării într-un proiect început în 2008.

În cadrul proiectului în care un ONG din București a donat 19.000 de calculatoare elevilor din zonele sărace, calculatoarele și laptopurile fiind întâi recondiționate și apoi donate elevilor.

„Ateliere fără fontiere” a început acest proiect în 2008, moment în care colectau calculatoare uzate, care erau recondiționate și trimise în laboratoarele de informatică din zonele sărace ale țării, scrie AlephNews. Dar, de când a început pandemia, calculatoarele ajung direct acasă la elevi.

Cerere crescută în pandemie

„De când a început pandemia, cererea a crescut cam de vreo 3-4 ori. La elevi ajungem prin intermediul școlii. Școala cunoaște situația fiecărui copil. Îi rugăm pe toți cei care au calculatoarele acasă sau la birou să intre pe Educlick.ro și să ne transmită calculatoarele la noi la atelier”, a declarat, pentru sursa citată, Lorita Constantinescu, director de dezvoltare „Ateliere fără frontiere”.

Din echipa care se ocupă de recondiționarea calculatoarelor fac parte persoane care provin din medii vulnerabile.

În România sunt peste 500.000 de elevi care nu au acces la școala online.

Cookies