Ați văzut, dragi concetățeni cititori, ce a zis domnul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, despre noi, românii, că ni s-a făcut și rău? Că, în sfârșit, după ce o să apară cartea Domniei Sale Nicolae Ciucă, ‚o să mai ținem și noi, în sfârșit, mâna pe o carte’ după ce am citit doar “Capra cu trei iezi” încontinuu, vreme de 30 de ani.
Norocul nostru!
Ca să le demonstrăm că nu e chiar așa, vom adopta metoda doamnei Obama, respectiv când ei se duc în jos, noi ne ducem în sus, sau cum se traduce chestia aia din engleză – că vă dați seama că nici alte limbi nu știm probabil la ce grad de incultură avem.
Astfel, nu doar că îi vom ierta pe cei care ne cred incapabili intelectual, ci chiar – cu generozitatea care ne-a consacrat – le vom propune politicienilor, din toate partidele, titluri de carte noi. Originale și inspirate din literatura universală, dar și din cea românească, atât din proză, cât și din poezie, pentru cei care își vor dori pe viitor să scoată o carte.
Nu știm dacă domnul Ciolacu este un fan al lui Camil Petrescu sau în general al literaturii interbelice, sperăm că da, dar titlul funcționează din mai multe unghiuri. Știm deja că președintelui PSD îi place usturoiul și îl folosește ca pârghie când lansează invitații în străinătate. La începutul verii, premierul Bavariei a fost invitat să vadă Castelul lui Dracula astfel: “Indiferent de cât de mult usturoi o să mâncăm, să nu mergem într-o noapte cu lună plină, ci cu lună normală.” Bonus: usturoiul este și o emblemă națională, care nu știm de ce nu se regăsește pe drapel. Mai mult, în caz că domnul Ciolacu va candida și va câștiga la prezidențiale, momentul glorios poate fi răscrucea dintre cele două părți ale volumului: ultima noapte de dragoste (cu Coaliția), întâia noapte de usturoi (partea prezidențială).
Un titlu pentru când doamna Șoșoacă va dori să își scrie memoriile, care vor include, sperăm, momentele în care a decis să îi porcăie pe alți membri ai Parlamentului European și să le prezinte recuzita ei în acest sens, icoana ortodoxă și ceva botniță pe care nu știm de unde a găsit-o, dar seamănă cu botnița pe care o pune vecinul meu bichonului, ca să nu mai mănânce de pe jos că se strică la burtă pe casa scării.
O carte dedicată verii în care Primarul Nicușor Dan s-a hotărât că el va fi singurul care semnează PUZ-urile și autorizațiile de construcție din București, dar închinată pixului cu care vor fi semnate acestea.
Somnoroase PASARELE va trata pasiunea primarului Băluță pentru poduri și pasarele, culminând cu cea mai nouă structură spectaculoasă, un refugiu înaripat de tramvai, care astfel face simbolic și legătura cu celebra poezie, cu diacritice*, care a inspirat acest titlu.
*Diacritice (definiție) = 1. Femei care îți explică cu ce ai greșit în viață. 2. (dex.) Semne grafice care dau unei litere a alfabetului o valoare specială.
Un roman care tratează desfășurarea acțiunilor care s-au întâmplat în vara după ce ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a recomandat ca, în contextul caniculei, din perspectiva Sistemului Energetic Național, dacă un român vrea să facă un bine, ar trebui să nu pornească mașina de spălat rufe sau de spălat vase sau alți consumatori în acest vârf de seară, între ora 18:00-21:00, apoi a încercat să meargă cu autobuzul seara.
Dacă domnul Marcel Ciolacu a făcut glumița aceea cu Moldova, folosită deseori în Buzău (‚noi nu suntem de fapt în Moldova’’), omologul Nicolae Ciucă ar putea să glorifice originile Domniei Sale și, fiindcă s-a născut în comuna Plenița, lângă Craiova, județul Dolj, să se mândrească cu Oltenia și să o încorporeze în titlul cărții.
Cele 360 de zile vor reprezenta numărul de zile din an pe care Klaus le-a petrecut în deplasări de muncă, diferența de 4 zile fiind alea în care stătea în țară să ne spună sforăitor de ce nu merg lucrurile aici (sau care corespundeau cu Crăciunul, deci avea concediu).
Altele, la alegere:
„Maestrul și Margarina” – pentru orice politician care susține trecerea la o dietă vegană.
„Balada unui creier mic” – pentru când vrei să scrii despre cineva din opoziție, pe care ești foarte supărat
Cu plăcere! Stați pe fază că urmează literatura contemporană.