Un ofiţer SRI, arestat pentru muşamalizarea tentativei de omor de la Million Dollars

de:
26 oct. 2010
17 Afișari
Un ofiţer SRI, arestat pentru muşamalizarea tentativei de omor de la Million Dollars

Plutonierul Corneliu Ștefan, su bofiţer la UM 466-SRI a fost arestat pentru 29 de zile şi este învinuit de favorizarea infractorului, scrie Adevărul în ediţia electronică.

Potrivit ziarului, Parchetul Bucureşti a depus la instanţă înregistrarea unei convorbiri telefonice între subofiţerul de informaţii şi şeful bodiguarzilor de la Million Dollars, Nicu Țîsi. Corneliu Ștefan îl sfătuia pe bodiguard, prieten al său, să nu dezvăluie circumstanţele reale ale agresiunii şi nici numele celor implicaţi.

În cadrul aceluiaşi dosar, Tribunalul Bucureşti a emis marţi un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Ionel Balint, fiul celebrului interlop Nuţu Cămătaru, transmite MEDIAFAX.

Balint, poreclit „Nuţulică” este căutat pentru tentativă de omor, fiind bănuit că l-a înjunghiat, pe data de 19 septembrie, pe Marian Naca, zis „Italianul”, în interiorul restaurantului cu manele Million Dollars din zona Ștefan cel Mare. Victima a fost internată în stare gravă la Spitalul Floreasca.

Pe data de 21 octombrie poliţişti şi procurorii au făcut 20 de percheziţii în Bucureşti şi au dus la audieri 23 de persoane vizate în dosarul tentativei de omor. În urma audierilor, procurorii au reţinut 5 persoane, iar dintre acestea, 4 au primit mandat de arestare preventivă o zi mai târziu. Între aceştia se numără şi Petre Ilie, proprietatea restauranului unde s-a petrecut incidentul. Acestora li se adaugă Ionel Balint şi un alt suspect pe numele cărora instanţa a emis mandate de arestare în contumacie.

În dosar sunt implicaţi, în calitate de învinuiţi, şi cântăreţii Adi Minune şi Florin Salam, obişnuiţi ai localului Million Dollars. Primul este învinuit de favorizarea infractorului, iar cel din urmă,de mărturie mincinoasă.

Cookies