Un oficial al guvernului PNL-PSD, un primar liberal și Nicușor Dan, la aceeași masă, într-o ipostază rară pentru București

09 dec. 2022
438 Afișari
Un oficial al guvernului PNL-PSD, un primar liberal și Nicușor Dan, la aceeași masă, într-o ipostază rară pentru București
Un oficial al guvernului PNL-PSD, un primar liberal și Nicușor Dan, la aceeași masă, într-o ipostază rară pentru București/ FOTO: Nicușor Dan, Facebook

Un eveniment din București i-a adus la aceeași masă pe ministrul Proiectelor Europene Marcel Boloș din Guvernul Ciucă, primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu, lider al PNL București, și pe primarul general Nicușor Dan.

Cei trei au semnat contractul de finanţare pentru managementul integrat al deșeurilor în Sectorul 6 al Capitalei, un proiect ce presupune amplasarea a 886 de puncte de colectare selectivă în acest sector al Capitalei.

”Nu am fi putut avea acces la aceste fonduri europene nerambursabile dacă nu am fi creat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), formată din cele 7 primării din București.”, scrie primarul general Nicușor Dan pe Facebook, într-o postare în care felicită primăria Sectorului 6 pentru reușită.

Ce spune Nicușor Dan despre proiect:

Am semnat astăzi, alături de Primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, şi de Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, contractul de finanţare pentru managementul integrat al deșeurilor în Sectorul 6 al Capitalei.

Este un proiect extrem de important pentru București și sper ca în curând să avem în toate sectoarele din Capitală colectare selectivă și o cantitate cât mai mică de deșeuri depozitate.

Proiectul presupune amplasarea în sectorul 6 a unei reţele de 886 de puncte de colectare selectivă a deşeurilor, pe patru fracții – plastic/metal, hârtie/carton, deșeuri bio și deșeuri reziduale. Proiectul are o valoare de peste 130.000.000 de lei și este realizat cu fonduri obținute prin POIM.

Ce spune Ciprian Ciucu despre proiect:

Am semnat la Sediul Primăriei Sectorului 6, împreună cu domnul ministru Marcel Boloș si cu domnul Primar General Nicușor Dan cel mai mare contract de finanțare nerambursabilă din istoria Sectorului 6.

Pentru un proiect de 130.200.000 de lei pentru 886 de puncte de colectare selectivă pe patru fracții.

Inesteticele și insalubrele ghene de gunoi de la colț de bloc vor deveni istorie în Sectorul 6.

Apariția celor trei la aceeași masă este un moment rar pentru București, acolo unde PNL, prin vocea președintelui și premierului Nicolae Ciucă, a spus despre Nicușor Dan – în contextul ajutorului solicitat de primarul general pentru termoficarea Bucureștiului – că ”Nu are sprijinul politic de la PNL, nu de la mine”.

În București, având în vedere calculele politice ale partidelor, Nicușor Dan, independent, a mai apărut în public cu membri ai acestor partide cu ocazia unor proiecte punctuale: cu primarul PSD Daniel Băluță (Sectorului 4) în contextul investițiilor la Parcul Natural Văcărești și cu primarul PNL Ciprian Ciucu (Sectorul 6) la inaugurarea unei conducte de termoficare reabilitate.

Îți mai recomandăm și:

 

 

Cookies