LA MINE-N CARTIER

Un nou zgârie-nori se va ridica în Capitală: Ana Tower VEZI CUM VA ARĂTA

„Sper că foarte curând să vă invit la începerea lucrărilor. Asta înseamnă în 3-6 luni”, a declarat Copos pentru Mediafax.  El a menţionat că imobilul va avea o suprafaţă de 33.000 de metri pătraţi şi va presupune o investiţie de aproximativ 70 de milioane de euro.

Conform datelor de pe siteul holdingului Ana, acest proiect prevede construirea unui turn de birouri de clasa A, cu 28 de etaje si o inaltime de 120 m. Pe langa turnul propriu-zis, vor fi efectuate si alte investitii intr-un adevarat mini-cartier rezidential care sa deserveasca aceasta cladire, precum si alte cladiri de birouri din apropiere: parcari subterane si supraterane, spatii comerciale si de agrement, cladiri anexe.

Înălţimea de 120 de metri va face ca Ana Tower să ajungă din urmă deţinătorul recordului de înălţime de acum, din Capitală: Tower Center International, situată pe Bulevardul Mihalache, lânga Piaţa Victoriei. Aceasta măsoară 120 de metri înălţime, are 22 de etaje şi a fost construită în anul 2007.

Copos deţine un teren de 3.500 de metri pătraţi lângă hotelul Crowne Plaza, controlat tot de omul de afaceri, unde a anunţat încă din anul 2008 că vrea să dezvolte un turn de birouri. Din cauza crizei financiare, construcţia acestuia a fost amânată, la fel ca şi alte proiecte imobiliare pe care omul de afaceri le-a anunţat.

Ziarul Financiar a scris recent că omul de afaceri s-a asociat pentru construcţie imobilului cu devoltatorul GTC, care a finalizat în Bucureşti complexul City Gate din Piaţa Presei Libere, Europe House şi America House din Piaţa Victoriei.

Potrivit datelor publicate de GTC, compania va finaliza până în 2012 proiectul de birouri Ana, pe care îl controlează în proporţie de 50%.

Planurile clădirii-turn au fost proiectate în 2008 de firma de arhitectură Westfourth, proiectant al mai multor clădiri moderne din Bucureşti.

Citeşte şi Cum va arăta cel mai înalt zgârie-nori din România.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button