Un nou virus pe Facebook: a infectat deja 800.000 de utilizatori

de:
29 aug. 2013
0 Afișari
Un nou virus pe Facebook: a infectat deja 800.000 de utilizatori

Peste 800.000 de utilizatori au fost afectaţi deja de acest virus, care se prezintă sub forma unui link către un video trimis de un prieten. După ce utilizatorul dă click pe link, e dus către un site care îi cere să downloadeze un plugin pentru a putea urmări filmuleţul, scrie realitatea.net.

Dacă downloadează plugin-ul, virusul pătrunde în calculator, luând toate parolele de mail, Facebook şi Twitter ale utilizatorului. Un utilizator al cărui calculator este deja infectat, scrie New York Times, va „ajuta” la infectarea altora, care îi sunt prieteni pe Facebook. Atacatorii pot trimite tuturor celor din lista de prieteni link-ul care duce la download-ul plugin-ului fals.

Unul dintre cercetătorii italieni care l-au descoperit, Carlo de Micheli, susţine că peste 800.000 de persoane care au folosit Google Chrome au fost infectate cu acest virus, iar numărul cazurilor creşte cu aproximativ 40.000 pe oră.

Reprezentanţii Google susţin că extensia de browser care permitea download-ul plugin-ului fals care răspândea virusul a fost suspendată.

Hackerii sunt, susţine NY Times, de origine turcă şi adaptează, se pare, virusul pentru a se transmite şi utilizatorilor Firefox.

Cookies