Un nou viceprimar la Sectorul 6, ales joi, după demisia lui Gabriel Petrea

de:
24 nov. 2015
2 Afișari
Un nou viceprimar la Sectorul 6, ales joi, după demisia lui Gabriel Petrea

„Mi-am înaintat demisia din funcția de viceprimar al Sectorului 6 al Municipiului București. A fost o perioada în care am învățat foarte multe lucruri. Port un respect deosebit celor din administrația publică locală precum și cetățenilor din Sectorul 6. Sunt foarte multe lucruri care trebuie îndreptate și cred că fiecare dintre noi poate contribui la binele comunității. Rămân un partener de dialog implicat în proiectele din Sectorul 6. Mă voi lupta în continuare pentru ideile și proiectele în care cred. Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au sustinut în această poziție și mi-au acordat încrederea lor. Voi rămâne același Gabriel Petrea pe care l-ați cunoscut”, a scris joia trecută, Gabriel Petrea, pe pagina personală de Facebook. 

În aceste condiţii, postul de viceprimar al Sectorului 6 este vacantat, noul viceprimar urmând să fie ales la şedinţa Consiliului Local Sector 6 din data de 26 noiembrie 2015. 

Gabriel Petrea, secretar executiv al TSD, l-a criticat acum o lună pe şeful organizaţiei, Mihai Sturzu, spunând că „nu reprezintă tinerii din PSD în ieșirile publice din ultimele zile”, făcând referire la discursul lui Sturzu de la Congresul PSD, când s-a ales noua conducere a partidului, respectiv preşedintele executiv şi cei 14 vicepreşedinţi. 

„Sâmbătă, înaintea Congresului PSD, Mihai Sturzu a cerut Comitetului Executiv al Tineretului Social Democrat sprijinul pentru o candidatură la funcția de vicepreședinte PSD. I l-am oferit, pentru că noi, tinerii din PSD, credem în echipă, în solidaritate și în prietenie.

Duminică, Mihai Sturzu, uitând de toate aceste valori, a ținut, de la tribuna Congresului PSD, cel mai ipocrit discurs din istoria partidului. Impus de Victor Ponta la șefia TSD, acum exact doi ani de zile, în urma unui Congres în care a fost singurul candidat, Mihai Sturzu acuză, fără jenă, congresele fără competiție. După ce doi ani la rând nu a fost vocea tinerilor în PSD, nici duminică el nu a reprezentat vocea organizației”, se arată într-un comunicat transmis, în octombrie, de secretarul general al TSD.

În urma Congresului PSD care a avut loc luna trecută, în sânul TSD s-a iscat un adevărat război pentru putere. Mai multe organizații din țară au cerut demisia lui Mihai Sturzu și susținerea lui Gabriel Petrea, secretarul executiv, la funcția de președinte al TSD. 

Gabriel Petrea a anunţat, în această primăvară, că a pus la dispoziţia cetăţenilor din Sectorul 6 o aplicație mobilă pentru Android- „6! … Cetăţenii sesizează!”. 

Aplicaţia „6! … Cetăţenii sesizează!” a fost realizată în urma numeroaselor sesizări pe care conducerea Primăriei le-a primit de la cetăţeni la audienţele săptămânale, sesizări care nu necesitau în mod obligatoriu deplasarea locuitorilor la sediul Primăriei şi pierderea câtorva ore din timpul acestora. Astfel, aplicaţia vine în întâmpinarea cetăţenilor care doresc să sesizeze anumite nereguli şi doreşte să îi scutească de timpul pierdut şi de drumurile până la sediul instituţiei, se arată într-un comunicat remis B365.ro.

Sesizările pot fi însoţite de o fotografie, o descriere şi o localizare GPS precisă pentru a fi cât mai simplă şi rapidă rezolvarea problemei de către cei responsabili.

Printre facilitățile aplicației se numără:

– urmărirea traseului petiției,

– comunicarea directă cu cel care a depus petiția,

– informarea tuturor petenților cu privire la stadiul sesizărilor lor,

– vizualizarea altor petiții depuse,

– posibilitatea trimiterii de mesaje direct către Viceprimarul Gabriel Petrea,

– redirecționarea către autoritățile responsabile, evitându-se astfel anularea petițiilor pe motiv de lipsă de competență,

– generarea unor rapoarte cu privire la zonele fierbinți ale Sectorului și la cele mai des întâlnite probleme, putându-se face astfel un management mai bun al activității Primăriei.

„Mi-am dorit ca prin această aplicație locuitorii Sectorului 6 să îmi poată trimite mult mai ușor diverse sesizări. Gunoiul aruncat în spatele blocului, pe care firma de salubritate nu l-ar vedea imediat, poate fi ridicat mult mai repede acum, dacă utilizăm această aplicație. Nu va rezolva imediat marile probleme din Sector, dar, cu siguranță, utilizatorii acestei aplicații vor deveni ochii viceprimarului în teren. Fiind foarte ușor de folosit, aplicația este destinată în special tinerilor care își doresc un sector mai curat, mai frumos, mai liniștit și care își sacrifică două minute din timpul lor pentru a face o poză unei nereguli, utilizând aplicația și înregistrând o petiție. Cred că această aplicație ar trebui extinsă în tot Bucureștiul, dar și în alte orașe din țară. Trebuie să sprijinim cu metode moderne tot ce înseamnă democrație participativă la nivelul comunității locale”, a declarat atunci viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, în comunicatul de presă remis redacției.

Aplicația „6! … Cetățenii sesizează!” poate fi descărcată pe telefonul mobil cu sistem de operare Android de la adresa: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobiversal.sector6 

Gabriel Petrea, absolvent al Universităţii Politehnica Bucureşti, este unul din cei mai tineri oameni din administraţia publică locală, la vremea când a ajuns viceprimar al Sectorului 6, în anul 2012, având doar 28 de ani. 

Cookies