Un nou vapor pe Herăstrău, în 2 săptămâni şi plimbări gratuite de Sf. Maria

de:
12 aug. 2011
5 Afișari
Un nou vapor pe Herăstrău, în 2 săptămâni şi plimbări gratuite de Sf. Maria

„Este o navă de pasageri de tip catamaran, comandată pentru agrement pe lacul Herăstrău. A plecat luni de la Galaţi pe Dunăre, a venit până la Olteniţa cu forţe proprii, de la Olteniţa pe trailer, transport agabaritic până aici”, a explicat Dan Rădulescu, reprezentantul firmei de transport, citat de b1.ro.

Vasul urmează să fie pus în circulaţie peste aproximativ două săptămîni deoarece mai are de trecut prin câteva teste şi formalităţi până să poată pleca oficial în prima mini-călătorie pe lac.

Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, instituţie subordonată Primăriei Municipiului Bucureşti, va sărbători luni, 15 august 2011, ora 09.00, la Debarcaderul Central (Pavilion H), Ziua Marinei Române. Începând cu ora 12.00 vizitatorii sunt aşteptaţi la plimbări gratuite cu vaporaşul pe Lacul Herăstrău.

Evenimentul va începe cu ridicarea pavilionului si a marelui pavoaz în prezenţa gărzii de onoare şi a fanfarei militare, după care vor urma oficierea unei slujbe religioase de comemorare a marinarilor căzuţi la datorie, apariţia zeului Neptun, parada vaporaşelor si lăsarea la apă a ancorei de flori. Marinarii A.L.P.A.B. vor încheia acest program cu jocuri marinăreşti tradiţionale precum trasul la parâmă şi umplerea butoaielor cu apă.

Vor fi prezente pe Lacul Herăstrău 12 ambarcaţiuni, care vor totaliza un număr de 400 de locuri. În intervalul 12.00-20.00, cei care vor dori să se plimbe pe lac cu vaporaşul vor beneficia de plimbări gratuite. De asemenea, vor fi disponibile pentru plimbări 60 bărci cu rame şi 60 de hidrobiciclete, care pot fi închiriate pentru 5 lei/ h bărcile şi 10 lei/h hidrobicicletele. Începând de marţi, 16.08.2011, bucureştenii vor plăti pentru o plimbare cu vaporaşul 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii şi pensionari.

Cookies