Un nou val de nemulțumiri din partea bucureștenilor care merg cu autobuze STB: Unii șoferi refuză să deschidă ușile

16 feb. 2023
35534 afișări
Un nou val de nemulțumiri din partea bucureștenilor care merg cu autobuze STB: Unii șoferi refuză să deschidă ușile
Un nou val de nemulțumiri din partea bucureștenilor care merg cu autobuze STB: Unii șoferi refuză să deschidă ușile. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulți bucureșteni s-au plâns de faptul că unii șoferi STB refuză să deschidă ușile mijlocului de transport în anumite stații. Alții deschid ușile în stații, dar nu pentru mult timp.

De asemenea, dacă văd un călător care fuge după autobuz, unii șoferi refuză să îl aștepte, și pleacă la drum. Ori.. chiar nu îl văd pe călător.

Chiar dacă au apărut și postări legate de gesturile drăguțe ale șoferilor STB, tot cele legate de comportamentul negativ al acestora predomină pe Facebook.

Comportamentul negativ al unor șoferi STB, din ce în ce mai întâlnit

O bucureșteancă a criticat pe pagina de Facebook Reclamații STB( fostul RATB) București comportamentul unui șofer STB. Bărbatul i-ar fi închis ușa autobuzului în nas unei fetițe, după ce aceasta alergase ca să-l prindă.

Postarea femeii sună cam așa:

Ok, înțeleg că șoferul nu este obligat să aștepte. Să alerge o copilă după el până în stație …să ajungă și să îi închidă ușa în nas, să mai stea și două secunde cu ușa închisă și să plece…dacă era fiica lui, nu făcea așa…nesimțirea își spune cuvântul!…
Câțiva internauți au lăsat comentarii la postarea respectivă. Unii spuneau că au avut și ei experiențe asemănătoare, alții că șoferul pur și simplu n-a văzut-o pe fetiță.
Iată câteva dintre comentarii:
  • „Într-adevăr, pădure fără uscăciune nu există. Însă, odată ușile închise, toată atenția șoferului se îndreaptă către oglinda din stânga pentru a ieși din alveolă, pentru a se repune în traseu în continuare și, prin urmare, dacă alergi după autobuz nu te mai poate vedea, mai ales în momentul când se repune pe traseu.”- A. E.
  • „Cred că fac și intenționat. Și eu am pățit-o. De multe ori!”- E. I.
  • „Sunt oameni și oameni, sau orice pădure are uscaturi. Eu am alergat după tramvai, mi-a închis ușa, a stat câteva secunde după care a plecat. În aceeași zi pe lina 137, șoferul a deschis ușa de încă 2 ori la cei care tot veneau. Probabil e după starea sufleteasca a fiecăruia.”- C. E.

Un alt bucureștean a povestit, pe aceeași pagină de Facebook, cum soția sa a pățit un lucru asemănător. Femeia a vrut să urce în autobuz pentru a merge la muncă, însă șoferul nu i-a deschis ușa.

O femeie a postat și ea ceva similar: șoferul nu a deschis ușile autobuzului, din „lene”. A băgat motiv că nu a putut din cauza unei mașini, însă mașina se afla la distanță de mijlocul de transport:

In aceasta dimineață, domnului șofer de pe mașină 139, cu indicativ 4355, i-a fost lene sa deschidă ușile, pe motiv că era alta mașină, dar la o distanță foarte mare. Rușine!

Există și șoferi drăguți la STB, care acordă atenție călătorilor

Pe lângă acești șoferi cu un comportament neadecvat, există și șoferi drăguți, care reușesc să le facă bucureștenilor o zi mai bună.

Un exemplu sunt șoferii care dau flash-uri călătorilor din stații sau șoferul care a pus brăduți parfumați în autobuz. Acești oameni au stârnit admirația bucureștenilor atât de mult încât i-au făcut să-și povestească pe Facebook experiențele plăcute.

Citește mai multe AICI.

Te-ar putea interesa și: 

Cookies