Un nou val de caniculă în București. Temperaturile urmează să atingă 40 de grade

26 iul. 2021
452 Afișari
Un nou val de caniculă în București. Temperaturile urmează să atingă 40 de grade
Un nou val de caniculă în București

Meteorologii anunță un nou val de caniculă în București, cu temperaturi care vor atinge 40 de grade la umbră și cu indicele de disconfort termic peste pragul critic.

Veste proastă la început de săptămână. Vine un nou val de caniculă în București. Canicula va cuprinde atât Capitală, cât și alte regiuni din țară, temperaturile urmând să atingă chiar și 40 de grade, la umbră. Meteorologii spun însă că temperaturile resimțite vor fi cu mult peste cele înregistrate de termometre.

Un nou val de caniculă în București

Mai mult, disconfortul termic va fi accentuat, pentru că este posibil ca indicele temperatură-umezeală să atingă și să depășească pragul critic de 80 de unități.

Astfel, încă de luni, temperaturile vor urca la 35-36 de grade, iar de la o zi la alta, până la 1 august, valorile vor fi zilnic în creștere.

Vremea pe litoral și la munte

La malul mării va fi o vreme deosebit de caldă pe tot parcursul săptămânii. Luni vor fi 29-30 de grade Celsius, dar de la o zi la alta este posibil ca și în zona litoralului să fie consemnate valori care se apropie de pragul de caniculă, de 34-35 de grade.

Vă recomandăm și: Mare grijă la aceste creme pentru protecție solară. Au fost retrase de pe piață

În zona montană, vremea va fi perfectă pentru drumeții. Este posibil să mai fie averse, local, în zona montană înaltă sau în zona submontană.

 „Cert este că este posibil ca săptămâna care urmează să fie cea mai caldă săptămână de până în prezent în această vară”, a declarat, la Digi24, Elena Mateescu, direcotrul ANM.

Cum ne protejăm de caniculă

Specialiștii au oferit recomandări despre cum să combatem efectele caniculei asupra organismului:

  • se recomandă ca hainele purtate să fie lejere, subțiri, vaporoase, deschise la culoare
  • atât pălăriile, cât și ochelarii de soare sunt accesorii importante pe timp de caniculă
  • este recomandat să se consume 1,5 – 2 litri de lichide pe zi: apă sau sucuri naturale din fructe
  • încercați să evitați pe cât de mult posibil să consumați băuturi carbogazoase, băuturi alcoolice sau cafea
  • legumele, fructele și iaurturile sunt alimentele cele mai recomandate pe timp de caniculă
  • încercați să vă planificați deplasările dimineața, în prima parte a zilei sau seara. Alegeți zonele umbrite pentru aceste deplasări.
  • se recomandă ca toate ferestrele să fie închise, în momentul în care temperatura exterioară este mai ridicată decât temperatura din interiorul locuinței.
Cookies