Un nou vaccin anti-COVID: Vaccinul Moderna, eficiență de 95%

16 nov. 2020
9 Afișari
Un nou vaccin anti-COVID: Vaccinul Moderna, eficiență de 95%
Moderna: Vaccinul nostru anti-COVID are eficiență de 95%

Compania americană Moderna anunță că vaccinul anti-COVID pe care îl dezvoltă oferă protecție de 95%. Declarația vine la scurt timp după cea similară făcut de Pfizer. Sunt anunțuri care întăresc încrederea în posibilitatea ca vaccinurile să ajute la încetarea pandemiei de coronavirus. Ambele companii au folosit o abordare extrem de inovatoare și experimentală pentru a-și dezvolta vaccinurile.

Compania farmaceutică americană Moderna intenționează să solicite aprobarea utilizării vaccinului anti-COVID în următoarele săptămâni. La procesul de teste clinice au participat 30.000 de oameni din SUA. Jumătate au primit câte două doze de vaccin – la distanță de patru săpămâni una de cealaltă, iar celorlați li s-au făcut injecții cu substanțe-placebo.

Compania susșine că vaccinul protejează 94,5% dintre oamenii cărora li s-a administrat. „Eficacitatea generală a fost remarcabilă … este o zi minunată”, a declarat Tal Zaks, medicul șef la Moderna, pentru BBC News.
La rânsul său, Dr. Stephen Hoge, președintele Moderna, a spus că „Nimeni nu spera cu adevărat că vaccinul va fi 94% eficient în prevenirea bolii Covid-19, iar rezultatele testării clinice sunt au fost într-adevăr o realizare uimitoare”.

Când vom primi vaccinul anti-COVID de la Moderna?

Asta depinde de colțul de lume în care trăiești, dar și de vârstă. Moderna anunță că, în următoarele săptămâni, va cere omologarea de la autoritățile de reglementare din SUA. estimează să aibă 20 de milioane de doze disponibile în țară.

Compania speră să producă, anul viitor,  până la un miliard de doze disponibile pentru utilizare în întreaga lume și plănuiește să solicite aprobare și în alte țări.

Ce e încă neclar

Cookies