Un nou vaccin anti-COVID ar putea să fie aprobat. Are eficacitate de aproape 100%

18 mai 2021
233 afișări
Un nou vaccin anti-COVID ar putea să fie aprobat. Are eficacitate de aproape 100%

Un nou vaccin anti-COVID ar putea să fie aprobat până la finalul anului 2021. Este vorba despre serul dezvoltat de Sanofi, care are o eficacitate de aproape 100% după a doua doză.

Un nou vaccin anti-COVID. Vaccinul dezvoltat de Sanofi și GSK are o eficacitate de aproape 100% după a doua doză la toate grupele de vârstă, arată primele teste clinice, iar acesta ar putea fi aprobat până la finalul anului.

Un nou vaccin anti-COVID. Funcţionează pe bază de proteină recombinată adjuvantă

Rezultatele interimare ale fazei a II-a au arătat apariții de anticorpi de 95% – 100% după a doua doză la toate grupele de vârstă, adică 18 – 95 de ani, la toate dozele, cu o toleranță acceptabilă și fără probleme de siguranță, a transmis Sanofi. Faza a III-a va începe în următoarele săptămâni și va implica peste 35.000 de persoane, cu speranța că vaccinul va fi aprobat până în trimestrul patru.

Până acum, Sanofi a încheiat acorduri de achiziție cu SUA, Uniunea Europeană, Canada și Marea Britanie, dar și cu programul COVAX al Organizației Mondiale a Sănătății.

Vaccinul funcţionează pe bază de proteină recombinată adjuvantă, adică o tehnologie folosită de mult timp în lupta împotriva gripei. Vaccinul este termostabil, adică un vaccin mai practic, şi nu este nevoie de condiții speciale de depozitare.

Sanofi dezvoltă, de asemenea, un al doilea vaccin împreună cu societatea americană Translate Bio, care are la bază tehnologia mai recentă a ARN-ului mesager, folosită în vaccinurile Pfizer-BIoNTech şi Moderna, informează AlephNews.

Compania Pfizer a anunțat când ar trebui să fie administrată a treia doză de ser. CEO-ul Pfizer a explicat importanța dozei suplimentare de vaccin: pentru a proteja oamenii de noile mutaţii de coronavirus apărute.

Cookies