ESENTIAL

Viitorul turn Nusco 2 din Pipera a fost înjumătățit: 15 etaje în loc de 30

Intenția italienilor de la Nusco de a construi un al doilea turn de birouri pe Șoseaua Pipera a fost anunțată de mai mulți ani, iar proiectul a fost refăcut recent și prezentat, miercuri, în fața Comisiei de Urbanism a Primăriei Capitalei. 

Proiectul Nusco 2 este în mare măsura identic cu cel propus în urmă cu doi ani, singura diferență fiind înălțimea. Aceasta a fost redusă de la 120 de metri, adică 25-30 de etaje, la 70 de metri respectiv 15 etaje, din dorința dezvoltatorului. Noua clădire va adăposti birouri, comerț și posibil locuințe la etajele superioare și va fi construită pe o suprafaţă de 3.500 metri pătraţi, în jurul acestuia urmând a fi amenajate alei pe o suprafaţă de 1300 metri pătraţi şi spaţii verzi pe 1800 de metri pătrați.

Proiectantul clădirii este arhitectul Sorin Gabrea, care este și directorul Comisiei de Urbanism.

Planul Urbanistic Zonal dedicat Nusco Tower 2 se află în acest moment în faza de elaborare, urmând ca după obținerea tuturor avizelor necesare să fie supus votului Consiliului General al Municipiului București. Odată ce Consiliul va aviza proiectul, dezvoltatorul poate începe construcția turnului cu fațada din stică. 

Zona în care este amplasat noul turn Nusco este cu siguranță printre cele mai atrăgătoare pentru  dezvoltatorii imobiliari, dat fiind că în apropiere de intersecția Pipera – Barbu Văcărescu se înălță în curând patru noi blocuri de birouri. Aici se conturează din ce în ce mai clar un veritabil „La Defense” al Capitalei, ce va găzdui sediile de birouri ale marilor corporații.

Concret, chiar lângă Nusco 2 se află proiectul City Green Court, al suedezilor de la Skanska, ce va cuprinde trei clădiri de birouri de clasă A de 12 etaje. Acesta va fi printre printre primele ansambluri de birouri „verzi” ale Capitalei, folosind numeroase soluţii pentru reducerea impactului clădirii asupra mediului. Lucrările au început aici din luna februarie a anului curent, după ce Skanska a cumpărat terenul cu peste 10 milioane de euro , la sfârșitul lui 2012, de la compania Băneasa Investments a lui Puiu Popoviciu.

De asemenea, peste drum de Nusco 2 găsim Sky Tower, inaugurat în octombrie 2012, care la 137 de metri și 37 de etaje este cea mai înaltă clădire a Capitalei. Lângă acesta se dezvoltă Promenada Mall, un centru comercial de patru etaje ce va adăposti peste 120 de magazine dispuse pe o suprafață închiriabilă de 55.000 de metri pătrați. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button