ARHIVA B365

Un nou turn de birouri apare în cartierul de zgârie-nori al Capitalei

Cartierul turnurilor din Capitală se îmbogăţeşte cu o nouă clădire de birouri. Noul turn de pe Calea Floreasca nr. 242 va avea 16 etaje. Clădirea va fi construită de Romenergo Bucureşti, o companie cu activităţi de comerţ cu echipamente pentru industria energetică şi de furnizare a electricităţii. De altfel, lângă turnul de birouri de 16 etaje, compania va construi şi o staţie electrică ce va funcţiona într-o clădire cu trei etaje. Planul Urbanistic Zonal pentru construirea clădirilor se află deocamdată în faza de avizare la Primăria Capitalei.

În ultimii ani, zona Floreasca – Pipera a devenit un adevărat cartier al turnurilor. Noua clădire cu 16 etaje va avea ca „vecini” cel mai înalt turn din Bucureşti, SkyTower cu 36 de etaje, un mare complex comercial, Nusco Tower (18 etaje) sau Oracle Tower (14 etaje).

Șase zgârie-nori vor fi construiţi în nordul Capitalei, în următorii ani

SkyTower a ajuns deja la al 6-lea etaj şi are toate şansele să se încheie anul viitor, dacă se va menţine ritmul de construire de până acum. Iar invazia de clădiri de birouri din nordul Capitalei este abia la început. Consilierii generali au aprobat în luna aprilie a acestui an construirea unui ansamblu de patru clădiri turn în nordul Capitalei. Potrivit hotărârii, lângă parcul Floreasca vor fi ridicate o clădire cu 25 de etaje, una cu 20 de etaje şi alte două cu 15 etaje. Cele patru clădiri ar urma să fie construite de SC. Primăverii Gardens pe un teren de 27.742 metri pătraţi, delimitat la nord de Bulevardul Mircea Eliade, la vest de Parcul Floreasca, iar la est de Calea Floreasca. Cele două clădiri cu 15 etaje şi clădirea cu 20 de etaje vor fi destinate locuinţelor rezidenţiale, în timp ce în turnul de 25 de etaje vor fi amenajate numai spaţii de birouri.

Lângă Nusco Tower, pe Șoseaua Pipera, este proiectat un nou turn cu 30 de etaje, dezvoltat tot de Grupul Nusco. Clădirea cu o înălţime maximă aprobată de 120 de metri va fi în principal una de birouri. Este posibil însă, ca la ultimele niveluri să fie construite şi apartamente. De asemenea, construcţia va avea şi patru niveluri în subsol, unde vor fi amenajate aproximativ 330 de locuri de parcare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button