ARHIVA B365

Un nou turn cu 30 de etaje pe Șoseaua Pipera

Grupul italian Nusco vrea să ridice un nou turn de birouri în nordul Capitalei. Clădirea cu o înălţime maximă de 120 de metri ar urma să fie ridicată pe Șoseaua Pipera, nr.44, chiar lângă deja existentul Nusco Tower, aflat la intersecţia Șoselei Pipera cu Barbu Văcărescu.

„Înălţimea maximă admisă pentru această clădire este de 120 de metri, adică 25-30 de etaje. Nu ştim însă dacă în proiectul final va rămâne această înălţime. Este posibil să nu mai aibă atât. Se lucrează acum la un studiu de piaţă în urma căruia se va hotărî exact”, a precizat pentru B365.ro, arhitectul Sorin Gabrea de la Western Outdoor, firma care a realizat Planul Urbanistic Zonal pentru această construcţie.

Noua clădire va fi în principal una de birouri. Este posibil însă, ca la ultimele niveluri să fie construite şi apartamente, potrivit arhitectului Sorin Gabrea. De asemenea, construcţia va avea şi patru niveluri în subsol, unde vor fi amenajate aproximativ 330 de locuri de parcare.

Imobilul va avea o suprafaţă construită de de 3.495 metri pătraţi, în jurul acestuia urmând a fi amenajate alei pe o suprafaţă de 1332 metri pătraţi şi spaţii verzi pe 1883 metri pătraţi.

Grupul italian Nusco a obţinut deja nouă avize pentru acest proiect, inclusiv de la Direcţia de Urbanism şi de la Comisia de Circulaţie din cadrul Primăriei Capitalei.

Planul Urbanistic Zonal privind construirea turnului de 120 metri se află deocamdată în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei şi va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button